kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kürşat Öçel

Kredi batırmayan Ford müşterisi faizi düşürdü

RAHİM AK
Koç Finans Genel Müdürü Kürşat Öçel, Ford otomobil alanların kredi geri dönüşleri daha iyi olduğu için diğer otomobillere göre aylık 0.8 puan daha düşük faizli kredi verdiklerini söyledi..
Sigortacıların az kaza yapan markaları ucuza sigortalamasından sonra kredi verenler de riski az olan markalara daha ucuza kredi vermeye başladı. Koç Grubu'nun tüketici finansmanı şirketi Koç Tüketici Finansmanı'ın Genel Müdürü Kürşat Öçel, kredi geri dönüşü daha iyi olan markaya daha ucuz kredi verdiklerini söyledi.

10 DAKİKADA KREDİ
Örneğin Ford otomobilleri alanların genellikle orta sınıf olduğunu ve kredi geri dönüşünün çok iyi olduğunu kaydeden Öçel, bu nedenle Ford alanlara diğerlerine oranla aylık 0.8 puana varan oranlarda daha ucuz kredi verdiklerini söyledi. Ucuz kredinin bayiye göre de değiştiğini kaydeden Öçal, "Eğer kredi geri dönüşü daha iyi olan bayi varsa bunlardan otomobil alanların kredileri de diğerlerine göre daha düşük olabiliyor. Veya çok batık olan bayinin faizi riskine göre daha yüksek olabiliyor" dedi. Buna göre örneğin aylık yüzde 1.44 yerine yüzde 1.36'lık faiz oranı kredi alındığında aylık taksitler 924 YTL yerine 906 YTL oluyor. Aylık 18 YTL 48 ay boyunca da toplamda ise 865 YTL daha az faiz ödenmiş oluyor. 3 milyar YTL'lik tüketici finansmanı pazarının üçte biri kadar, yani 1 milyar YTL ciro yapan Koç Tüketici Finansmanı geçen yıl satılan binek ve hafif otonun yüzde 6'sı civarında 38 bin araca otomobil kredisi verdi. Genel Müdür Öçel, bankalara oranla aylık 0.5 kadar daha pahalı kredi vermelerine rağmen daha az bürokrasi veya kağıt işlemi olduğu için özellikle otomobil ve beyaz eşya alanların kendilerini tercih ettiklerini söyledi. Öçel, "Bir nufus kağıdı fotokopisi ve bir vergi numarası ile kredi veriyoruz. 10 dakika içinde bütün işlemler bitiyor. Hem bayii hem de tüketiciler bizi tercih ediyor. Biz müşterimizi hiç görmediğimiz halde beyaz eşya ve otomobil gibi daha önceden planlanmış satın almalar olduğu için kredi batığı da diğer bankaların oranı olan yüzde 4'ü geçmiyor" dedi.