kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vitrinlerde 2008 yaz giysileri

Yeni Haber
Yurdun büyük bir bölümünde çetin kış koşulları hakimiyetini sürdürürken, güneyde, mevsim sonu kış indirimini tamamlayan ünlü markalar, yaz sezonunu açmaya başladı.Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da, vitrinleri yüzde 70'e kadar varan indirimler, kart avantajları ve ''iki al bir öde'' kampanyaları süslüyor.

Bazı mağazalar kış sonu indirimli satışlarını tamamlarken, yeni sezonun ürünlerini de sergilemeye başladılar. Mağazaların önemli bir bölümü ise Şubat ayında açacakları yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyor.

Sezonu açan mağazalarda, giyim, ayakkabı ve aksesuarda sarı, mor ve yeşil gibi canlı renklerin hakimiyeti ile uzun elbiseler dikkati çekiyor. Bir televizyon kanalında yayınlanan ''Binbir Gece'' dizisinin başrol oyuncularından Bergüzar Korel (Şehrazat) ile modaya dönüşen, elbiselerde çiçekli desenler ile (V) yakalılar ağırlıkta.

Elbise renklerinde yeşil, sarı, siyah, mor, sarı ve az da olsa gri dikkati çekiyor. Elbiselerin bel kısmını kalın kemerler süslüyor. Kış sezonunda ilgi gören ve 1960'lı yılların tarzını yansıtan, beli sımsıkı saran kemerler 2008 yazında da görülebilecek.

Yaz giysilerindeki dikkat çekici bir başka unsur ise giysinin hem günlük yaşamda hem de iş yemeklerinde rahatlıkla değerlendirilebilecek tarzda olması. Abiye ve sporu bir arada yaşatan giysilerde, geleneksel ve modası hiç geçmeyenler olarak bilinen siyah ve beyaz da var.Pantolon ve eteklerde ise düşük bel yerine yüksek belin daha yoğunlukta
olduğu gözleniyor.

Ayakkabı ve çantalarda da sarı ve yeşil başta olmak üzere yine canlı renkler ön plana çıkıyor. Tek topukların yanı sıra birkaç yıldır gündemde olan dolgu topuklar da bu yaz ayaklarda sıkça görülebilecek.Erkek giyimde ise geleneksel renkler siyah ve grinin yanı sıra mavi ve kahve tonlar dikkati çekiyor. Çevre dostu boyalar olarak bilinen organik
koton ve bambu tabir edilen kumaşların ağırlıkta olduğu erkek giyimde, rahatlığın yanı sıra şıklık da ön planda tutulduğu, kravatların da inceldiği gözden kaçmıyor.Yeni sezon hazırlıkları, tekstil atölyelerine de yansıyor. Yaz siparişlerini yetiştirmeye çalışan atölyelerde, yoğun bir çalışma dikkati çekiyor.

YENİ SEZON UMUDU

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) Başkanı Hasan Ayyıldız, Türkiye'de son yıllarda en büyük fiyat düşüşünün tekstilde yaşandığını söyledi.Özellikle markasını oluşturamayan firmaların düşük fiyat avantajıyla ellerindeki ürünü nakde çevirmeye çalıştıklarını anlatan Ayyıldız, artan maliyetlerle Türk tekstilcisinin yeni sezona umut bağladığını ifade etti.Ayyıldız, son günlerde dikkati çeken yüzde 70'lere varan fiyat indirimleri, bankalarla işbirliğiyle yapılan uzun vadeli taksitlerdeki kart avantajlarına rağmen tekstil sektörünün satışlardan mutlu olmadığını kaydetti.

Daha önce fason üretimleri için Türkiye'yi tercih eden yabancı markaların, Çin ve Hindistan başta olmak üzere işçiliğin ucuz olduğu ülkelere gitmeye devam ettiğini vurgulayan Ayyıldız, ''Biz ise maliyetler düşsün diye beklerken, daha fazla artış gösterdi. Asgari ücret üzerindeki vergi yükü ve elektrik maliyeti başta olmak üzere artan girdiler karşısında tekstilci çaresiz bekliyor'' diye konuştu.

AA