kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ocak 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Harabe, otel olsun' diyoruz ahlak dışı engel çıkarılıyor

HACER GEMİCİ
Başbakan Erdoğan, turizm yatırımlarında önlerine 'ahlak dışı' engeller çıkarıldığını belirterek "Harabeyi otel yapalım diyoruz, 'İstemezük' diye karşımıza çıkıyorlar" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Harabe, otel olsun' diyoruz ahlak dışı engel çıkarılıyor
Türkiye Otelciler Federasyonu'nun (TÜROFED) 2. Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan, İstanbul'da otel yatırımlarının önünü kesildiğini ifade ederek, bürokrasi ve sivil toplum örgütlerini turizmcilere şikayet etti. İstanbul'un artık yatak kapasitesinin kongre turizmine yanıt vermediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Yatırım yapılmak istenmediğinden değil. Bizzat ben şahit oldum birçok engeller yaratılıyor. Otel yapacak girişimcilere ahlak dışı, çirkin engeller çıkarıyorlar. Bunlar İstanbul'a güzellik katan şeyler. Çekilen çilelerin farkındayız. Bu mücadeleyi birlikte yapmalıyız" dedi. İsmet İnönü'nün meşhur sözü 'Bir ülkede namus erbabı en az namussuzlar kadar cesur olmazsa o ülke için kurtuluş yoktur' özünü de anımsatan ve konuşmacıların yardımı ile bu söze gönderme yapan Erdoğan "Ötekiler kadar cesur olmadıkça bu iş başarılmaz" dedi.

FOUR SEASON'I KAST ETTİ
Yatırımcıların engellerle karşılaşınca kendilerine haber vermeden farklı yollardan dolaşmaya çalıştıklarını da dile getiren Erdoğan, "Harabe halinde yerleri güzel oteller haline getirelim diyoruz. 'İstemezük, olmaz' diyorlar. Yahu niye olmaz kardeşim. Burası tütün deposuydu otel olsun diyoruz. Gayet güzel bir otel haline gelecek. Buradaki çirkinlik ortadan kalkacak. Dünyada herkes bunu yapıyor. Hep birlikte mücadele vereceğiz ve biz kazanacağız" diye konuştu. Başbakan'ın isim vermeden gündeme getirdiği yerlerin İstanbul'daki tütün depoları ve son günlerde tartışma konusu olan Four Seasons Otel'in İstanbul Sultanahmet'teki inşaatı olduğu öğrenildi.

KUR HEMEN DÜZELTİLEMEZ
TÜROFED Genel Kurulu'nda 'Türkiye neden 50 milyon turist çeken bir ülke olmasın' ifadesini kullanan Başbakan, şunları söyledi: "Biz Gökkube'de hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Zulmeden değil, adil devlet anlayışla hareket etmek istiyoruz." Erdoğan, turizmcilerin ÖTV'nin indirilmesi, kurların seviyesi ile ilgili taleplerine karşın ise 'inşallah' yanıtını verdi. Döviz kurundaki sorunları hemen gidermenin mümkün olmadığını açıklayan Tayyip Erdoğan, "İnşallah bu konulardaki sorunları çözecek çalışmaları devreye sokacağız" dedi. Erdoğan, turizm sektörüne yaklaşımında '100 bin otomobil üretip, ihraç eden bir otomotiv kuruluşuyla bir fark' olmadığını da sözlerine ekledi.