kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türk yatırımcı İngiliz zinciri çöküşten kurtardı

Yeni Haber
İflas eşiğindeki İngiliz kadın modası zinciri Select Retail kurucusu ve Genel Müdürü Nigel Fisher, adını açıklamadığı bir Türk yatırımcısının şirketin yüzde 70'ini satın aldığını açıkladı. The Times gazetesi de, "şirket çöküşten kurtarıldı" yorumunu yaptı.

Nigel Fisher, The Times gazetesine demecinde adını açıklamaya yanaşmadığı bir Türk yatırımcısının şirketin yüzde 70'lik payının karşılığında 13 milyon sterlin verdiğini söyledi.

İngiliz gazetesi de, bu konudaki haberinde "Moda zinciri, bin 800'den fazla çalışanının işini koruyan bir anlaşma ile çöküşünden, kurtarıldı" diye yazdı.

Anlaşmanın çerçevesinde Select Retail'in 250 mağazasının tümünün açık kalacağı belirtilirken Nigel Fisher, "Birini bulduğumuz için çok şanslıyız. Tüm anlaşma, dört günde sonuçlandırıldı" diye konuştu.

The Times, uzmanların, derinleşen finansal sorunların nedeniyle 2008 yılının ilk çeyreğinde İngiltere'deki perakende zincirlerinden 12'sine kadar çökebileceğini beklediklerini belirtirken, 2007 yılının ilk çeyreğinde sektörde 9 çöküşün yaşandığını anımsattı.

(ANKA)