kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mehmet Gül serbest bırakıldı

AA
Yeni Haber
İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik ''Matkap Operasyonu''na ilişkin ifade vermek için adliyeye gelen eski milletvekili Mehmet Gül, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine saat 14.30 sıralarında gelen Gül, hakkındaki iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından sorgulandı.

Savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından serbest bırakılarak, saat 18.00 sıralarında adliyeden ayrılan Gül çıkışta, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Bir süre önce karaciğer nakli yapılan Gül'ün rahatsızlığına ilişkin savcılığa bir sağlık raporu sunduğu öğrenildi.

''Matkap Operasyonu'' çerçevesinde savcılıkça sorgulanarak serbest bırakılan eski milletvekili Mehmet Gül, ''Bizim hiçbir şeyle ilişkimiz yoktur. Yanlışımız olmaz. Buna mazimiz, hayatımız ve mevcut durumumuz kefildir'' dedi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Gül, avukatı Feti Yıldız ile Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, hakkında spekülasyon yapıldığını belirterek, savcının bilgisine başvurduğunu kaydetti.

Gül, normal prosedürü izlediğini ifade ederek, ''Soruşturmada bizim de ifademiz gerekiyordu. Evimize gidiyoruz. Ben öyle kaçmadım sizin dediğiniz gibi. Ben hastanedeydim. Hastaneden geldim zaten. Gerekli bilgi ve belgeleri verdik. Bizim ne kaçtığımız ne de herhangi bir olayla ilişkimiz var'' diye konuştu.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Orhan Aykut ile bağlantısı olduğuna ilişkin iddialarla ilgili soru üzerine de Gül, devam eden hukuki bir süreç olduğunu belirterek, daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

Mehmet Gül, ''Bilmeniz gereken bir şey var. Bizim hiçbir şeyle ilişkimiz yoktur. Yanlışımız olmaz. Buna mazimiz, hayatımız ve mevcut durumumuz kefildir. Sağlığımız da müsait değildir. Biz canımızla uğraşırken, başkaları da başka şeyle uğraşıyor'' şeklinde konuştu.