kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Eserleri yaşayan adam.. Gündüz!..

Ağabeyi yanında getirmişti, "Şefim sana teslim" diye.. Harbiye'nin ve Ordu takımının popüler kaptanı Yılmaz Tekin Onay, çok ama çok iyi arkadaşımızdı.. Öncü'yü kurarken, onu da basketbol yazıları için kadromuza almıştık. "Baba Yılmaz" derdik ona.. O da bana tüm ekiptekiler gibi "Şefim!.."
Yanında getirdiği kardeşiydi..
Gündüz Tekin Onay!..
"Futbola çok meraklı" dedi.. "Eti senin, kemiği benim. Onu yetiştir. İyi bir futbol yazarı olsun.."
Pırıl pırıl bir delikanlıydı Gündüz.. Meraklıydı gerçekten.. Ve de çok hevesli..
Baba Yılmaz'ın onu bana getirmesi, hayatında torpille elde ettiği ilk ve son iş oldu bildiğim.. Ötesinde hep kendi başarıları, zaferleri vardı..
Futbola merakı, bizim sandığımızdan da fazlaymış..
Birgün "Şefim" dedi, "Madem yazıyorum, en iyi bilerek yazayım. Ben antrenör kursuna gidip futbolun teknik inceliklerini de öğrenmek istiyorum.."
Gitti..
Gidiş o gidiş..
O merak, Gündüz'ün harika kariyerinin başlangıcı oldu.. O kursta, yazmaktan çok öğrenmeyi ve öğrendiklerini öğretmeyi sevdiğini fark etti. O genç yaşında genç takımlarla çalışmaya başladı, kendi işini kendi bularak..
O zaman "Altyapı" falan diye bir laf yok.. Genç takımı olan takım, genç takım kuran idareci, parmakla gösterilerek anlatılıyor.. Gündüz'deki cevheri, bu ülkede gençlere ilk önem veren, altyapının ilk farkına varan federasyon başkanı Orhan Şeref Apak fark etti. Milli takımda kurduğu altyapı düzeninin içine Gündüz'ü de aldı.
Gündüz kısa zamanda genç milli takım antrenörlüğüne yükseldi.. O zaman Teknik Direktör lafı yok henüz.. En başta antrenör var.. Oradaki başarılarıyla yıldızı hızla parladı.. Adana'dan, Beşiktaş'a birinci lige adını yazdı.. Ama kalmadı o taraflarda..
Gündüz ideallerin adamıydı. Aklı fikri gençlerdeydi.. Federasyonun altyapı organizasyonlarına çalışmayı, altyapıyı ülkeye yaymayı, her yörede gençlere imkân, fırsat hazırlamayı seçti.. Ömrünü gençlere adadı.. Sonuna kadar gençlerle kaldı.
Aramızdan da çok genç ayrıldı..
Ama eserleri yaşıyor.. Eserleri futbol sahalarında koşmaya devam ediyor.. İçlerinde bugün Gündüz'den aldığı bayrağı taşıyan hocalar var. İçlerinde Gündüz'ün kurduğu, desteklediği altyapılardan büyük takımlara, milli takımlara, Avrupa liglerine gidenler var..
Pek az kişi arkasında bu kadar yoğun, bu kadar yaşayan eserler bırakmıştır.
Geçen hafta Bursa maçından sonra Arda formasını çıkardı. Altındaki beyaz tişörtte "Gündüz Hoca seni unutmayacağız" yazıyordu.
Unutmayız Gündüz..
Eserlerin seni unutturmaz!..