kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdal Polat’ın sorgusunda ağladığı iddia edildi.

İşte o bombacı

Hüseyin KAÇAR - SABAH
Diyarbakır'daki bombalı saldırının zanlısı Erdal Polat'ın, 150 metre mesafedeki bir parktan bombayı patlattığı, daha sonra da olay yerine giderek yanan aracı izlediği ortaya çıktı..
Diyarbakır'da 6 kişinin öldüğü 67 kişinin de yaralandığı hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK mensubu Erdal Polat'ın sorgusu devam ediyor. ANKA haber ajansına göre, MİT mensuplarının da katıldığı sorgulamada, ölenlerin ve ailelerin fotoğrafları gösterilmesi üzerine Polat gözyaşlarını tutamadı. Zanlının uzaktan kumandayla bombayı patlattıktan sonra yaya olarak gelip yanan otobüsü izlediği de ortaya çıktı. Eylemi düzenlemek amacıyla Kuzey Irak'taki terör kampından eylül ayında kent merkezine gönderilen teröristin, sorgusunda suçunu itiraf ettiği belirtildi.

3 AY DIŞARI ÇIKMADI
Bağlar beldesinde gizlendiği evden 3 ay boyunca dışarı çıkmayan Erdal Polat'ın saldırı emrini terör örgütünün Kuzey Irak'taki üst düzey yöneticilerinden birinden aldığı belirtildi. Kanlı saldırıdan 3 gün önce evden çıkıp olay yerine giderek keşif yaptığı belirlendi. Keşfin ardından olay yerinden yaya olarak ayrılan Polat'ın saldırı öncesi profesyonel eğitim aldığı belirtilirken, olay yerine bomba yüklü aracı öğlen saatlerinde getirdiği de belirtildi.

KENDİSİ DE SAVRULDU
Yaklaşık 150 metre mesafedeki Şemse Allak Parkı'nda bekleyen Polat'ın, askeri servisi gördükten sonra uzaktan kumandayla bombayı patlattığı belirlendi. Zanlının patlamanın şiddetiyle savrulup yere düştüğü, ardından yürüyerek gittiği olay yerinde yanan servis otobüsünü izlediği ve yaya olarak uzaklaştığı saptandı. Zanlının saldırıyı 2 teröristle Diyarbakır'ın Lice ilçesinde planladıklarını belirttiği bombanın kendisine hazır şekilde teslim edildiğini ve satın aldıkları araca yerleştirerek patlattığını söylediği öğrenildi. Polat'ın geçen ay Diyarbakır'ın Kayapınar beldesinde bulunan polis karakoluna yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf ettiği de öğrenildi.
Haberin fotoğrafları