kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'den K. Irak'a giden işçiler 5 kat fazla kazanıyor

DIŞ HABERLER
Diyarbakır'daki işçilerin ekonomik şartlarını içeren bir haber derleyen Reuters, K.Irak'a giden inşaat işçilerinin 2 bin dolar kazandığını yazdı..
Diyarbakır'da yaşayan işçiler, çalışmak için Irak'ın kuzeyine gittiklerinde Türkiye'dekinin 5 katından fazla para kazanıyor. İngiliz Reuters haber ajansı, geçen haftaki saldırının ardından Diyarbakır'daki ekonomik koşulları içeren bir haber derledi. Türkiye'ye K.Irak'tan göçenleri, Irak'tan daha iyi bir yaşam aradıklarını kaydeden haberde, "Belki bu kulağa tuhaf gelebiliyor, ancak Türkiye'deki binlerce Kürt sınırın öte yakasında, evlerinde olmadığı kadar iş ve ticaret fırsatları buluyor" denildi.

ŞİDDET KORKUTUYOR
Diyarbakır'ın, şiddet nedeniyle yatırımcıları korkuttuğuna ve işsizliğe neden olduğuna dikkat çeken ajans şöyle devam etti: "Bu durumda Türkiye'de yaşayan Kürtlerin enerji bakımından zengin Irak'ın kuzeyindeki ekonomik patlamadan pay almaya çalışmalarına şaşmamak gerek. Irak'ın kuzeyindeki inşaatlarda işçiler ayda 2 bin dolar alabiliyor. Benzer bir iş için Türkiye'de sadece 345 dolar kazanabiliyor.