kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu operasyon boşuna mıydı?

Ferit ZENGİN - Veli SARIBOĞA / SABAH
'Derin devlet' çetesinin liderinin de aralarında bulunduğu üç zanlı, serbest bırakıldıktan sonra tutuklama emri çıkarılınca kayıplara karıştı..
Matkap operasyonu kapsamında yakalanıp mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan sonra haklarında tutuklama kararı çıkarılan 3 kişi kayıplara karıştı. 'Derin devlet' çetesi üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden sadece çete lideri Orhan Aykut ve yardımcısı Salih Aydar tutuklanmıştı. Ancak savcının itirazı sonucu serbest kalanlardan çetenin gizli lideri Zakir Selvi ile adamları Mahmut Kılınç, Hasan Kılınç ve Mehmet Mucip Seven için tekrar tutuklanma kararı çıkartıldı. Seven yakalanarak dün tutuklandı. Kılınç kardeşler ile Selvi ise aranıyor.

CERRAH: İNŞALLAH YAKALAYACAĞIZ
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Bulabilirsek inşallah yakalayacağız. Bizim işimiz yakalamak" dedi. Selvi operasyon kapsamında Fulya'daki Selenyum Rezidans'da aylık kirası 2 bin 400 dolar olan odasında yapılan baskınla yakalanmıştı. Çetenin yapacağı işlerde Aykut'u yönlendiren Selvi'nin aynı zamanda eleman temini de sağladığı öğrenildi. Selvi'nin haraç istendiğinde Yeşil ve Yeşil'in oğlunun adını kullandıkları da tespit edildi. Çetenin kamu kurumlarıyla olan bağlantısını sağladığı iddia edelen Selvi'nin JİTEM ve Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırm ile ilişkisi 1999'da çıktı. Dönemin İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal'a düzenlenen suikast girişiminde de adı geçen Selvi, otoparkın ihalesi nedeniyle dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'e yapılan silahlı saldırıyı da organize ettiği iddiasıyla yakalanmıştı. Selvi'nin hakkında 50 yıla kadar hapis istemiyle açılan üç ayrı çete davası bulunuyor. Serbest bırakılan Mahmut ve Hasan Kılınç kardeşler Orhan Aykut'un Mardinli hemşehrileri. Zanlıların AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'a içeriği henüz bilinmeyen bir CD ile şantaj yaptığı iddia edildi. Bir telefon görüşmesinde Aykut'un, zanlılardan Seven'e "Az önce milletvekili İhsan abi aradı. Ona bir CD gönderdim. Öyle bir CD'ki, öğrenince direkt seni sordu" dediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları