kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hüseyin Başbilen Seda Başbilen ile evliydi.

Mühendisin çok gizli tank dosyası kayıp

Zülfikar Ali AYDIN - SABAH
İntiharı ile ilgili soru işaretleri ortadan kalkmayan ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in çantasındaki gizli bir silah dosyasının kaybolduğu ortaya çıktı..
ASELSAN'da intihar eden üç mühendisten 31 yaşındaki Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili soruşturma devam ediyor. 5 Ağustos 2006'da Ankara'da otomobilinde başı ve boğazı kesilmiş halde bulunan ve intihar ettiği söylenen Başbilen, kaybolduğu gün ASELSAN'da üzerinde çalıştığı yeni bir tank silahıyla ilgili brifing verecekti. Çantasındaki dosyalarla ilgili ailesine "Bunlar çok önemli yeni bir silahla ilgili gizli dosyalar" dediği belirlenen Başbilen'in çantası bulundu ama brifing dosyaları yoktu. Başbilen'in avukatı, dosyaların kaybolmasıyla ilgili olarak savcılığa şikâyet dilekçesi verdi.

CEVAPSIZ SORULAR
Başbilen'in intihar mektubundaki bazı ifadeleri sağlığında hiç kullanmadığını söyleyen ailesi de, kaybolduğu 4 Ağustos günü işyerine hiç gitmediği halde intihar mektubunun iş yerindeki bilgisayardan yazılarak basılmış olmasına dikkat çekti. Başbilen'in ölümüyle ilgili Adli Tıp raporu da 40 gün önce Ankara Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkemenin "Soruşturmanın derinleştirilmesi" ya da "Takipsizlik" kararı vermesi bekleniyor. Avukatı Birgün Güven ise mühendisin cep telefonu ve bilgisayar kayıtlarının incelenmesi gerektiğini savundu.