kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bilecik'te paralı eğitime ilk adım

Yeni Haber
Bilecik Bozüyük Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim okullarına bir yazı göndererek okulların elektrik, su ve telefon faturalarını ödeyemeyeceğini açıkladı. Müdürlük, okulların faturalarını kendilerinin ödemesi gerektiğini söyleyerek, öğrencilerden para alınmasını 'resmen' istemiş oldu.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, ilköğretim okullarının faturaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödenemeyince, Müdürlük, 2008 yılında faturaları okulların kendisinin ödemesini istedi. Ödeneği bulunmadığı için okullar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün emri ile öğrencilerden para isteyecek. Bilecik'in Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demir, ilköğretim okullarına gönderdiği yazıda; ilköğretim okullarının elektrik, su, telefon ve bunun gibi faturalarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sağlanan ödenek ile ödendiğini açıkladı.

OKULLAR KENDİ BORÇLARINI ÖDEYECEK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, 2007 yılında verilen ödeneği yeterli olmaması nedeniyle tüm ödeneğin yakacak kömürü için harcandığını kaydederek, "Telefon için gelen ödenekle sadece 2006 yılı aralık ve 2007 yılı ocak ayının faturaları ödenebilmiştir. 2007 yılının diğer aylarına ait faturalarının tamamı ödenememiştir. İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü'nden acil ödenek talebinde bulunulmuş olup yeterli miktarda ödenek gönderildiği takdirde bu borçların ödemesi yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

PROJEKTÖRLER KULLANILMAYACAK


Demir, okulların elektrik, telefon, su vb. ödemelerini kendilerinin yapacağını bildirirken, bu konularda azami ölçüde tasarrufa gidilmesi gerektiğini söyledi. Demir, ayrıca okullarda elektrik ile çalışan ısıtıcı, ocak, projektör gibi cihazların kullanılmamasını istedi.

"PARASI OLAN BİLGİSAYAR KULLANIR"


Eğitim-İş Bilecik Temsilciliği Başkanı Barış Düdü, yaşanan sıkıntıyı doğrularken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği doğrultusunda okulların ödemelerini kendilerinin yapacağını, bunu da sadece öğrencilerden alınan paralar ile mümkün olduğunu söyledi. Söz konusu durumun, eğitimin parasız olduğunun hükmedildiği Anayasanın 42. maddesine tamamen aykırı olduğunu savunan Düdü, "Sonuçta tüm masraflar velilere yıkılacak. Ayrıca MEB'in açıklamalarında 'okullara bilgisayar, projektör getirildi, okullar bilişim çağına hazır' deniyor. Ama bu yazı ile bilgisayarlar, projektörlerin kullanımı yasaklanıyor. Bu uygulama ile parası olan bu cihazları kullanabilecek" diye konuştu.

(ANKA)