kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barajların doluluk oranı %5 arttı

Yeni Haber
DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün faaliyet alanı içinde bulunan Aydın, Denizli ve Muğla'daki barajların toplam doluluk oranı, ilk kez bir önceki yıla göre yüzde 5 artarak yüzde 28'e ulaştı.

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, 7 Ocak itibariyle Gökpınar Barajında geçen yıl yüzde 44 olan doluluk oranının yüzde 45'e, Kemer Barajında yüzde 23 olan doluluk oranının yüzde 42'ye, Geyik Barajında yüzde 36 olan doluluk oranının yüzde 57'ye, Mumcular Barajında yüzde 26 olan doluluk oranının yüzde 34'e ve Karpuzlu Yaylakavak Barajında yüzde 17 olan doluluk oranının yüzde 75'e yükseldiğini söyledi.

Geçen yıl yüzde 16 doluluk oranı olan Adıgüzel Barajında, doluluk oranının yüzde 15'e, Topçam Barajında yüzde 30 olan doluluk oranının yüzde 29'a ve Işıklı Gölünde yüzde 46 olan doluluk oranının ise yüzde 41'e düştüğünü ifade eden İndap, ''Barajların toplam doluluk oranı geçen yılın aynı döneminde yüzde 23 iken, bu yıl yüzde 5 artarak, yüzde 28'e yükseldi'' diye konuştu.

İndap, göletlerdeki toplam doluluk oranının da geçen yıl 7 Ocak tarihi itibari ile yüzde 23 iken, bu yıl yüzde 28 olarak gerçekleştiğini belirtti.

BARAJLARIN DOLMASINI UMUYORUZ

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, geçen yıla nazaran özellikle Karpuzlu-Yaylakavak ve Kemer barajlarında büyük artışlar meydana geldiğini belirtti.

Ekim, Kasım ve Aralık aylarında meydana gelen yağışların barajlardaki doluluk oranının artmasında önemli derecede etki yaptığını ifade eden İndap, şöyle konuştu:

''Yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle, toprağımız suya açtı. Bu açlık yağan yağmurlarla giderildi. Artış yağan yağmurlar direk olarak akışa geçiyor. Son 20 gündür yağmur yağmaması, çiftçi için iyi oldu. Onlarda bu arada ekimlerini yaptılar. Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde yağmur ve kar yağışları ile barajlarımızın dolmasını umuyoruz. Bunun için diğer barajlarımızın da Karpuzlu-Yaylakavak ve Kemer barajlarımızda olduğu gibi atağa geçmelerini bekliyoruz.''

(AA)