kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sürmeli Otel'de yangın paniği

Yeni Haber
Gayrettepe'de bulunan 12 katlı Sürmeli otelinin 2'nci katında bulunan 209 numaralı odada klima çalışmaları sırasında meydana gelen yangın paniğe neden oldu. Yangın sırasında dumandan etkilenen otelde görevli bir teknisyene olay yerine gelen ambulansta oksijen verildi.

Gayrettepe Bülent Tercan Caddesi üzerinde bulunan 12 katlı Sürmeli otelinin 2'nci katında saat 15.45 sıralarında klima çalışmaları sırasında yangın çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün hemen 50 metre yukarısında bulunan oteldeki yangın için Beşiktaş itfaiye müdürlüğünden itfaiye araçları yangına müdahale için gelirken olası bir sağlık sorunu için ambulans hazır bekletildi.

Otel yetkililerinin verdiği bilgiye göre, elektrik kontağından çıkan yangın sırasında otelde görevli bir teknisyen yangına müdahale etmek isterken dumandan etkilendi. Ambulansa alınan teknisyene oksijen verildi. İtfaiye araçları gelene kadar otel görevlileri tarafından büyük ölçüde söndürülen yangın sırasında otelin penceresinden çıkan kara duman, otel çalışanları ve müşterilerinin yanısıra çevre sakinlerine de korkulu anlar yaşattı.

İtfaiye aracından uzatılan merdiven ile ikinci kat seviyesine çıkan itfaiye görevlileri içeriden yapılan müdahalenin yeterli olması nedeniyle su sıkmadan tekrar aşağı indi. Otel görevlileri, içeriden yaptıkları müdahalede yangın çıkan odanın pencerelerini kırarak dumanın dışarı çıkmasını sağladı. İçeriden su sıkılması ise yangının büyük ölçüde sönmesini sağladı. Yangın sırasında oteli terk eden otel çalışanları, yakınlarını arayarak yangın hakkında bilgi verip sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Sürmeli İstanbul Otelindeki küçük çaplı yangının kısa sürede söndürüldüğü bildirildi.

Sürmeli Otelleri Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, Gayrettepe'deki Sürmeli İstanbul Otelinde, saat 15.30 sıralarında, 2. katta bulunan bir odada küçük çaplı bir yangın çıktığı belirtildi.

Yangının nedeni konusunda yetkililerin incelemelerinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Yangın, Sürmeli Oteli teknik ekibinin anında müdahalesi ve itfaiyenin kısa sürede olay yerine intikal etmesi sonucunda otelin diğer oda ve bölümlerine yayılmadan kısa sürede kontrol altına alınmış olup, herhangi bir sağlık problemi yaşanmamıştır.''