kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

Gribe karşı antibiyotik yasaklandı
İngiltere, soğuk algınlığı ve boğaz ağrılarında antibiyotik tedavisini yasaklıyor. Sağlık Bakanı Alan Johnson, antibiyotiğin hastane mikroplarını dirençli hale getirdiğini belirterek, doktorların gereksiz yere bu ilaçları vermemesini istedi. Johnson, antibiyotiklerin aşırı kullanılmasının ilaca dirençli tüberküloz ve hastane mikroplarının ortaya çıkmasına neden olduğunu belirtti.

Diyabetliye kırmızı şarap hapı
ABD'li bilim adamları şeker hastaları için kırmızı şarap hapı üretti. Üretilen bu kırmızı şarap hapı ikinci tip şeker hastalığına çok iyi geliyor. Resveratrol adlı bu ilaç içinde kırmızı şarapta bulunan resveratol maddesi kandaki glikozu dengeye sokuyor. Sirtris adlı ilaç firması tarafında üretilen bu şarap haplarının, vücuda verdiği etkiyi elde edebilmek için bin şişe şarap içmek gerekiyor.

Spor ve az alkolle daha uzun yıllar
Danimarka'daki araştırmanın sonuçlarına göre, spor yapan ve az miktarda içki içenlerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski yüzde 50 daha az. 20 yıl boyunca 11 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada, spor yapan ve az alkol alan kişilerin sağlığını koruduğu, kalple bağlantılı hastalıklardan uzak kaldığı belirlendi. DIŞ HABERLER