kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Diana koruma hatası yüzünden öldü"

Yeni Haber
Prenses Diana'nın 1987 ile 1993 yılları arasında yakın korumalığını üstlenen Ken Wharfe, Prenses'in ölümüne yol açan trafik kazasının "kısmen koruma hatasından kaynaklandığını" savundu...
Kazanın yaşandığı dönemde Prensesin korumalığını yapan ve kazadan kurtulan tek kişi olan Trevor Rees-Jones'un kazadan önce paparazzilerle inatlaştığını ve takibin bir "kedi-fare oyununa" dönüşmesine yol açtığını belirten Wharfe, aslında medya dostane ilişkiler kurmak gerektiğini söyledi.

Korumanın basına karşı değil, basınla birlikte çalışması gerektiğini ifade eden Wharfe, kendisinin Prensesi koruduğu dönemde paparazzileri organize biçimde yönettiğini, fotoğrafların düzenli biçimde çekilmesini bizzat sağladığını, böylece de Prensesin tehlikeli biçimde takip edilmesini önlediğini anlattı.

"Eğer kaza günü de paparazziler üzerinde böyle bir etkin denetim sağlanabilseydi, bu kaza hiç yaşanmamış olabilirdi, bundan eminim" diyen Wharfe, Trevor Rees-Jones'un medyayı düşman gibi görmek ve öyle davranmakla büyük hata yaptığını kaydetti. Wharfe, izlenen kişiyi medyadan kaçırmaya çalışmanın gazetecileri daha da kışkırtan bir davranış olduğunu ifade etti ve "Bu mutlaka kayıpla sonlanacak tehlikeli bir oyundur" dedi.