kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beşiktaş'ta doğal gaz patlaması: 1 ölü

Yeni Haber
Beşiktaş'ta bir apartmanda meydana gelen doğal gaz patlamasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Ortaköy Mecidiye Mahallesi Sandalcı Mescit Sokak'taki 4 katlı binanın 3. katında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sonucu çıkan yangını, itfaiye ekipleri söndürdü.Patlamanın olduğu dairede yalnız yaşayan 20-25 yaşlarındaki Gülşah Çakır, olay yerinde yaşamını yitirdi. Binanın 4. katında oturan Boğaziçi Üniversitesi İşletme Mühendisliği öğrencisi Hakan Köse ile 2. katta oturan Fatih Nohutçu ise hafif yaralandı. Köse, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı, Nohutçu'ya ise sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yangının söndürülmesinin ardından güvenlik güçleri, olay yerinde geniş çaplı bir inceleme yaptı.

Yaralılardan Fatih Nohutçu, ''Büyük bir gürültüyle uyandım. Ne olduğunu anlamadım. Yüzümde kanlar vardı ve bütün camlar ve pencereler kırılmıştı'' dedi.

Bu arada, patlamanın etkisiyle binanın cam ve pencerelerinden bazı parçalar, çevreye saçıldı. Çevredeki binaların ve park halindeki 2 otomobilin de camları kırıldı.

Patlamanın, doğal gaz kullanılan ocağa bir şey koyduktan sonra uyuyakalan Gülşah Çakır'ın, ocağın sönmesinin ardından içeriyi kaplayan gaz kokusuna uyanması ve mutfağa giderek elektrik düğmesine basması sonucu meydana geldiği sanılıyor.