kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ocak 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ARITMAN KIZDI... CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman tacizcilere sert çıktı.

Kadın milletvekili: Tacizciler hayvan barınağında çalışsın

Hülya KARABAĞLI - ANKARA
Turistleri tacize 57 YTL para cezası, vekilleri öfkelendirdi. Canan Arıtman "Tacizciler hayvan barınağında çalıştırılabilirdi" dedi..
Yılbaşı gecesi İstanbul Taksim'de turistleri taciz edenlerin 57 YTL'lik para cezasıyla kurtulması, kamuoyunda olduğu gibi TBMM'de de tepki uyandırdı. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, "Tacizciler hayvan barınaklarında çalıştırılabilirdi. Hayvanların bile birbirlerine böyle davranmadığını öğrenirlerdi" dedi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Genel Kurul'un dünkü oturumunda Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e "Böylesi suçların kabahat nevinden bir para cezasıyla geçiştirilmesi kamuoyunda infial yarattı" dedi. Kaplan, yasada düzenleme olup olmayacağını sordu. Şahin, "Şikâyetçi olunmadığı takdirde resen dava açılabilecek bir suç değildir. Konuyla ilgili Bakanlığımıza çok müracaat geldi. Kanunlar Genel Müdürlüğü'nün gündemindedir" dedi. Kararla ilgili birçok milletvekili tepkilerini dile getirdi:

VEKİLLER TEPKİLİ
Jale Ağırbaş (DSP İstanbul): Son dönemde çalışma hayatındaki kadın sayısında düşüş var. Karar, "kadını eve kapatma" kararıdır. Halide İncekara (AKP İstanbul): Bu içimize sindireceğimiz bir karar değil. Bunlar turist oldukları için olaylar su yüzüne çıkıyor. Alev Dedegil (AKP İstanbul): Hakimin bu kararı, bizim yasaları gözden geçirmemizi sağladı. Hepimiz bu tür taciz olaylarında ne ceza verildiğini öğrendik. Meclis isterse, yeni bir düzenleme yapar.