kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Eşim daha iyi korunabilirdi'

Hülya KARABAĞLI ANKARA
Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri Dink ailesiyle 1 saat 20 dakika görüştü. Komisyon Başkanı Ocaktan, Rakel Dink'e, "Çok acı çektiniz. Ama hiç kuşku duymayın" dedi..
Hrant Dink cinayetini incelemek için oluşturulan Meclis İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri Dink ailesiyle bir araya geldi. Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, soruşturmanın üzerinin örtülmemesini, "karanlık noktanın" kalmamasını isterken, "Eşim daha iyi korunabilirdi" dedi. Alt komisyon başkanı AK Partili Mehmet Ocaktan ve Kazım Ataoğlu, CHP'li Çetin Soysal, MHP'li Şenol Bal ve DSP'li Ayşe Jale Ağırbaş'tan oluşan heyet Dink'in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan, oğlu Arat ve Dink ailesinin avukatı ile 1 saat 20 dakikalık bir görüşme yaptı. Rakel Dink'in, tepkili açıklamalarda bulunup bulunmadığı sorusuna Ocaktan, "Bizi, çok iyi karşıladılar. Meclis'in bu konuda bir komisyon kurmasından memnun olduklarını söylediler. Çay ve kahve ikram ettiler. Verdikleri bilgiler bize yol gösterecek yönde. Sanıyorum bundan sonraki çalışmalarımız daha aydınlatıcı olacaktır" yanıtını verdi. Görüşmede Dink ailesi, soruşturmayla ilgili tereddütlerini dile getirdi. "Kocam daha iyi korunabilirdi" diyen Rakel Dink, idari anlamda bazı şahısların üzerine gidilmediğini savundu ve "Hukuk çalışsın, karanlık nokta kalmasın" dedi. Bunun üzerine Dink'in koruma istemediğini hatırlatan Ocaktan, aileye soruşturmanın titizlikle yürütüleceği güvencesi verdi. Ocaktan, SABAH'a şu bilgileri verdi:

'BİZ DE VATANDAŞIZ'
"Bir takım eksikliklerin kalmasından endişelerini dile getirdiler. Sonuçta biz bu ülkenin vatandaşıyız' dediler. Ben de kendilerine, herhangi bir Türk vatandaşının başına bu gelse 'kimlik' diye bakmadan hareket ederiz dedim." Komisyon Ankara ve Trabzon'da çalışmalarına devam edecek.
Haberin fotoğrafları