kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber Turu

Sigaraya 2 ret 6 çekimser oy
Sigara yasağının kapsamını genişleten yasanın oylama tutanakları yayınlandı. Oylamaya 248 vekil katıldı. Günün sürprizi sigara yasağına "hayır" oyu veren CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ile MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız oldu. 3 AK Parti, 3 MHP'li milletvekili ise çekimser oy kullandı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Konya Milletvekili Hasan Angı ve Kütahya Milletvekili Fehmi Kınay, MHP'nin Aydın milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Recep Taner ile Manisa Milletvekili Erkan Akçay "çekimser" oy kullanan vekiller oldular.

Demirel 2007'de 29 bin km yaptı
Siyasetin "Baba" lakaplı duayeni 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 2007'de de aktif siyasetçilerle yarışan bir trafik yaşadı. Demirel'in çalışma ofisinden verilen bilgiye göre Demirel 1 Ocak 2007 ile 31 Aralık 2007 tarihleri arasında 84 yerli ve yabancı basın mensubu ile görüştü, röportaj verdi ve çekimlere katıldı. Yurt içinde 10 ayrı gezi yapan Demirel, 49 sosyal etkinliğe katıldı", 2 bin 781 kişiyi çalışma ofisinde kabul etti. Demirel böylece her gün 7 kişiyi kabul ederek ne kadar yoğun olduğunu gösterdi. Demirel gezilerinde de karayolu ile 29 bin 916 kilometre katetti.

"221'i esnetmek af değil mi?"
DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, TCK'nın 221. maddesiyle ilgili tartışmaları gündeme getirdi. Yağız Başbakan Erdoğan'a "affına sığınarak" TCK'nın 221'nci maddesinin esnetilmesinin" af anlamına gelip gelmediğini sordu. TCK'nın "Etkin Pişmanlık" başlıklı 221. maddesinin de af niteliğinde olduğunu kaydeden Yağız, "TCK'nın 221. maddesi bir bakıma af niteliğindedir. Çünkü bu da adına af denilmemesine karşın örgüt suçlarına ilişkin, çerçevesi çizilmiş bir affı içermektedir" dedi.

DP'de başkan adayı 15'e düştü
Pazar günü 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'ni yapacak olan Demokrat Parti'nin (DP) genel başkan adaylarının sayısı Serhan Yücel'in çekilmesi sonucu 15'e düştü. Yücel, DP Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, adaylardan Süleyman Soylu lehine genel başkan adaylığından çekildiğini bildirdi. Bir başka başkan adayı Aytun Çıray da dün basın toplantısı yaparak olağanüstü kongreye ''emanetçilik'' tartışmaları altında gidildiğini belirtti ve ''Emanetçilik tartışmaları DP'ye ve 21. yüzyıla yakışmıyor'' dedi. Çıray, Diyarbakır'daki patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.