kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Orgazma değil, zevk almaya odaklanmalı

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Orgazmı bir takıntı haline getirmeyip, kontrollü olmayı bir kenara bırakan kadınlar sekste mutluluğu yakalayabilir. Sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanmak orgazmdan önemlidir..
Eşimle çok ateşli bir seks hayatımız var ama sevişme sırasında boşalmak istediğim halde boşalamıyorum. Eşim bana çok yardımcı oluyor ancak ben bunu başaramıyorum. Ne yapmam ya da nasıl bir yöntem kullanmam gerekiyor? Y.H./İstanbul

Kadınlarda orgazm, çoğunlukla direkt klitoris uyarısıyla oluşmaktadır. Öncelikle her ilişkide orgazm olunacak diye de bir gereklilik yoktur. Eşinizin, orgazma ulaşabilmeniz için geçen süreyi mümkün olduğunca uzatması önemlidir.

UYARILMANIZ GEREKİR
Bu arada sizi ruhsal ve fiziksel olarak ilişkiye hazırlamak için başta klitorisiniz olmak üzere, meme uçlarınız, kulak arkalarınız, bacaklarınızın iç yüzleri gibi erojen bölgelerinizin uzun tutulan ön sevişme döneminde uyarılması gerekir. Çünkü yeterince hazır olunmadan ilişkiye başlandığında, vajinanın gevşemesi ve orgazm olmanız zorlaşabilir. Ayrıca orgazmı bir takıntı haline getirmeyip, kontrollü olmayı bir süreliğine bir kenara bırakarak; sevişmenin ve dokunmanın verdiği hazza odaklanırsanız amacınıza ulaşabilirsiniz. Sadece cinsellik değil hemen hemen bütün duygularınızı kontrol altına almaktan vazgeçin.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları saglikliseks@sabah.com. adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe