kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İki yıl önce yolsuzluk iddiasıyla locadan ihraç edilen Paşakay'ın, locaya dönüşün yanı sıra mason mahkemesinde yargılanmamayı ve iadei itibarı şart koştuğu kaydedildi.

Atılan büyük üstat Masonlara dönüyor

Ferhat ÜNLÜ / HABER MERKEZİ
Mason locasının büyük üstadı Salih Evcilerli'nin araya girmesiyle, ihraç edilen Kaya Paşakay'ın locaya geri dönebileceği belirtiliyor..
Türk masonluk tarihindeki en büyük kavganın tarafları olan Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski büyük üstadı Kaya Paşakay ile Asım Akin'i barıştırma çabalarının son safhaya geldiği ve tarafların barışmak üzere olduğu belirtildi. Barıştırma girişimlerini haziran ayındaki genel kurulda büyük üstat seçilen Salih Evcilerli'nin bizzat yürüttüğü ve Paşakay'la Akin'e barışmaları için telkinlerde bulunduğu öne sürüldü. Locaya yakınlığıyla bilinen bir isim, uzun süredir yapılan görüşmelerde tarafların anlaşma eğiliminde olduğunu ve yakında Türk masonluk tarihinin en büyük kavgasının biteceğini söyledi. Loca yönetiminin kavganın taraflarına, "Yeterince mahçup olduk. Herkes birbirini suçlamayı bıraksın. Barışalım ve bu işi kapatalım" şeklinde telkinlerde bulunduğu kaydedildi.

'GEREĞİNİ YAPARIM'
Loca'nın yayın organı Tesviye dergisinde Ahmet Örs'ün sorularını yanıtlayan Evcilerli ise isim vermeksizin Paşakay ve Akin'in barışması konusunda ısrarcı olduğunu ima etti. Evcilerli şöyle dedi: "Problemlerin yönetici vasfına kavuşmuş olan kardeşlerimizden doğduğunu görüyoruz, ihtilaf konularının hemen tamamına yakını mali ve idari konulardan kaynaklanıyor. İhtilaflar ortadan kaldırılmazsa dosya büyük sekreter kardeşimin önüne gelecektir. Buradan bir sonuç çıkmadığı takdirde ben büyük sekreter kardeşimden dosyaları mutlaka bana getirmesini isteyeceğim. Bu noktada kardeşlerime bir temennide bulunma hakkım vardır. O hak da kardeşlerimizin birbirlerine ellerini kayıtsız şartsız uzatabilmeleridir. Yapamıyorlarsa bu iki kardeşimizin masonik anlayıştan uzaklaşmaları nedeniyle büyük loca tüzüğünün 35'inci maddesinin bana tanıdığı hakkı kullanacağım ve haysiyet kurullarında davaları sonuçlanıncaya kadar localara devamdan men edeceğim."