kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
FERYADI YÜREK DAĞLADI... 14 yaşındaki Merve Kaya korkunç saldırı sonrası kaybettiği babasının mezarı başında bir türlü sakinleşemedi.

Niçin öldün baba kalk sana geldim

Haber ve Fotoğraflar: Atilla KORKMAZ - Mürsel ACAY
Babası Cengiz Kaya kızını almak için dershanenin önüne gitmişti. Ancak bombalı teröre kurban gitti. Merve cenaze töreninde feryat etti: "Kalk, bak sana geldim"..
Diyarbakır'da korkunç yüzünü bir kez daha gösteren terör, onlarca ailenin ocağına ateş düşürdü. Hain saldırıda yaşamını yitiren 5 kişi arasındaki tek yetişkin olan Cengiz Kaya'nın (41) cenazesi dün sabah erken saatlerde Yeniköy Mezarlığı'nda yakınlarının katıldığı törenle toprağa verildi. Adliye personeli olduğu öğrenilen Kaya'nın ilköğretim 8. sınıf öğrencisi olan kızı Merve'yi dershaneden almak üzere olay yerine geldiği öğrenildi. Saat 17.00'da dershaneden çıkacak olan kızını almak üzere yaklaşık 300 metre uzaktaki işyerinden ayrılan Cengiz Kaya, dershane önünde beklerken patlamada feci şekilde can verdi. Merve Kaya, Yeniköy Mezarlığı'nda gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle teskin edilen küçük kız, çığlıklar arasında hıçkırarak babasının mezarına kapanırken, "Niçin öldün baba? Bizi niye yalnız bıraktın? Baba gitme ne olur, bak ben sana geldim. Sen bana gelmedin, ben sana geldim. Sensiz ben ne yaparım. O benim babam. Babam dünyaların en iyisiydi. Babacığım sana kurban olurum. Seni hep yaşatacağım. Sen çok iyi bir insandın" diye feryat etti. Küçük kızın feryatları törene katılanları gözyaşına boğdu.

MELEK ARTIK CENNETTE
Henüz 19 yaşındaydı Melek. Liseyi bitirdikten sonra dershaneye gidiyordu. En büyük hayali ise savcı olup suçlularla mücadele etmekti. Ancak genç kızın hayalleri, teröre takıldı. Dershaneden ablasıyla buluşmak için erken çıkan Melek, diğer dört kişiyle birlikte yaşamını yitirdi. Patlamanın ardından genç kızın ablası Tuba İpek, "Kardeşime 'Dershaneden 15 dakika önce çık, buluşalım' demiştim" diyerek hastaneleri dolaşıp kardeşini aradı, ancak kardeşinin ölüm haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Melek, dün ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.