kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eve hindi siparişi verebileceğiniz pek çok mekân, hindinin yanında çeşitli garnitürler de yolluyor.

Yılbaşı sofrasına hindi yakışır!

29.12.2007
Yılbaşında hindi yemek, artık bizde de bir gelenek haline geldi. Üstelik pek çok ünlü mekân, kendi özel yöntemleriyle hazırladıkları hindiyi evlere kadar getiriyor. Sofranızda iç pilavlı, kestaneli ve bademli bir hindiye yer açmak isterseniz, sipariş vermek için geç kalmış değilsiniz..
Divan
Divan grubu bu yıl da evlere sipariş alıyor. Erenköy, Ataşehir, Maslak Divan Pub'lar ve Bebek Divan Brasserie'de hindi satışları son hızla sürüyor. Bu yıl Divan'ın hindi paketlerinde bütün hindinin yanı sıra, iç pilavı, Brüksel lahanası, kestane şekeri, kırmızı şarapta pişmiş armut ve yaban mersinli hindi sosu da var. Hindiler, müşterilerin arzusuna göre Noel Baba'lı yılbaşı pastası veya bir şişe kırmızı ya da beyaz şarapla sunuluyor. Bu paketin satış fiyatı ise 340 YTL. Ataşehir Divan Pub Tel: (0216) 456 51 10

Antre Catering ve G House
Davet ve kutlamalarınızda yılbaşına özel menüler sunan Antre Catering de hindi siparişleri alıyor. Usta aşçılar tarafından en geleneksel yöntemlerle hazırlanan yılbaşı mönüsünde, kestaneli iç pilavıyla bütün hindi 240, yarım hindi ise 140 YTL. Ancak şunu söylemekte yarar var; Antre sadece Cihangir ve çevresine ürün teslimi yapabiliyor. Daha uzakta oturuyorsanız, siparişlerinizi gidip, teslim almanız gerekiyor. Antre'de hindinin yanı sıra, börek ve tatlı spesiyalleri, ev yapımı birçok meze de var. Tel: (0212) 244 08 00

Swissotel
Swissotel'de yılbaşı için dört değişik restoran hazırlıklarını son hızla sürdürürken, yılbaşını evinde geçirenler de düşünülmüş. Otelin Swiss Gurme bölümü, dışarıdan sipariş kabul ediyor. Swissotel'de altı ve sekiz kiloluk hindi paketi alternatifleri var. Bütün olarak satılan hindilerin yanı sıra pakette, karışık sebze, taze patates, kestane, hindi sosu ve iç pilav da yer alıyor. Hindinin kilosu 70 YTL'ye satılıyor. Aldığınız hindinin büyüklüğüne göre paketin tamamı ise 420 YTL'den başlıyor. Swissotel en geç yarına kadar sipariş kabul ediyor. Tel: (0212) 326 11 00

Tavacı Recep Usta
Ankara'da bir, İstanbul'da iki tane şubesi bulunan Tavacı Recep Usta, hindisiz yılbaşı geçirmek istemeyenlere lezzetli bir paket sunuyor. Diyarbakır'da bulaşıkçılık yaparak mesleğe başlayan Recep Usta, hindilerinin çok özel olduğunu anlatıyor. Yılbaşlarında her şubede ortalama 500-600 sipariş alınıyor. Geceden konan hindiler, ertesi gün boyunca kendi buharında pişiyor. Bu hindiye iç pilav ve badem konuluyor. Yanında irmik helvası ve özel ekmek veriliyor. Ama bugün sipariş vermeyi unutmayın. Bu paketin fiyatı 130 YTL. Levent Tel: (0212) 280 04 24

Set Kebap
Her çeşit kebabın yapıldığı ve 1978 yılından bu yana müşterilerine hizmet veren Set Kebap'ta bu yıl hindiler altı kiloluk. İç pilavlı, kestaneli ve tepside sunulan hindi paketinin fiyatı 150 YTL. Yakın semtlere siparişi kendileri teslim ediyorlar ama uzaktaysanız gidip almanız gerekiyor. Tel: (0212) 264 52 66

Kaburga Sofrası
Kaburga Sofrası kalabalıklara hitap eden bir mönü hazırlamış. En küçüğü 10 kişilik, en büyüğü 15 kişilik hindilerin oluşturduğu mönüde kestaneli-bademli iç pilav da olmazsa olmaz. Kaburga Sofrası'nda eve teslim hindi paketinin fiyatı 190 YTL. Kendiniz gidip alırsanız 175 YTL ödüyorsunuz. Tel: (0212) 532 73 73

Hünkar
Geleneksel Türk mutfağına özgü yemekleriyle tanınan Hünkar'da 10-12 kişilik kestaneli, iç pilavlı hindinin fiyatı 200 YTL. Ancak "Bu bize çok gelir," diyorsanız, 100 YTL'ye yarım hindi almanız da mümkün. Hünkar, yılbaşına yalnız girenler ama illa hindi yemek isteyenleri de düşünmüş ve porsiyon hindi alternatifleri hazırlamış. Bunların da fiyatı 20-22 YTL arasında değişiyor. Tel: (0212) 225 46 65

Konyalı
Geleneksel Türk mutfağının önemli isimlerinden Konyalı, bu yılbaşında hindi dolmasını ve hindi sarmasını müşterilerine sunuyor. Kayısı, badem ve Antep fıstığı ile taş fırında pişirilen ve kestaneli iç pilav ile servis edilen hindi sarması, Konyalı Kanyon'un yılbaşı sofrasının gözde yemeği. Portakallı baklavanın yanı sıra, Anadolu ve dünya şaraplarının örneklerinin de yer aldığı mönüyü Konyalı'nın şubelerinde de tatmak mümkün. Tel: (0212) 353 04 50
Haberin fotoğrafları