kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

40 kilo A-4 patlatmışlar

40 kilo A-4 plastik patlayıcıdan oluşan bomba cep telefonu ile kurulan düzenek sayesinde uzaktan kumandayla patlatıldı..
Diyarbakır'da askeri servise yönelik düzenlenen saldırıda, kırmızı renkli Lada marka otomobile yerleştirilen 40 kilo A-4 plastik patlayıcının cep telefonu ile kurulan düzenek sayesinde uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi. Patlamanın ardından olay yeri inceleme ekipleri, insandan tamamen arındırılan olay bölgesinde sabaha kadar inceleme yaparak delil topladı. Sabahın ilk ışıklarına kadar projektörler desteğinde gerçekleştirilen incelemelerde elde edilen en küçük deliller bile kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, patlamaya neden olan bombanın A-4 tipi plastik patlayıcı olduğunu ve 40 kilo patlayıcı kullanıldığını söyledi. Patlayıcı yüklü aracın, iki taraflı park yapılan caddede dershanenin karşısındaki boş yere park ettiği belirlendi. Patlayıcının yerleştirildiği Lada marka aracın LPG'li olması patlamanın etkisini artırdı.

2 GÜN ÖNCE SATTIM
Eylemde kullanılan 21 AS 194 plakalı kırmızı renkli 1994 model Lada marka otomobilin sahibi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişi arasında bulunan ve adı öğrenilemeyen araç sahibinin, otomobilini iki gün önce sattığını, ancak ruhsat devrini henüz yapmadığını söylediği öğrenildi.