kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ARALARINDA HUSUMET VARDI... Suadiye Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile saldırgan Halil Kardeş arasında arazi konusu yüzünden bir husumet olduğu öne sürüldü.

Başkanı vurmaya gitti, kendi öldü

Kocaeli'nde bir kişi, arazisini kamulaştırarak çöplük haline getirdiği gerekçesiyle Suadiye Belde Belediye Başkanı'na saldırı düzenledi. Saldırgan, başkanın koruması tarafından vurularak öldürüldü..
Kocaeli'nin Suadiye Belde Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ile AKP Belde Örgütü Başkanı Ali Bostan, vatandaşlarla sohbet ettikleri kahvehanede silahlı saldırıya uğradı. İki başkan ayaklarından vurulurken, Karabalık'ın koruması ve şoförü olan yeğeni, saldırganı elinden aldığı tabancayla öldürdü. Karabalık ile Bostan dün vatandaşlarla sohbet etmek için Kartepe'deki Balcılar Kıraathanesi'ne geldiler. Bu sırada daha önceden aralarında husumet olduğu ileri sürülen Halil Kardeş de kahvehaneye geldi.

İKİ TABANCAYLA KURŞUN YAĞDIRDI
Kapıyı hızla açarak içeri giren ve küfürler savuran Kardeş, belinden çıkardığı 2 tabancayla iki başkana kurşun yağdırdı. İki başkan da ayaklarından yaralanırken, Karabalık'ın yeğeni ve aynı zamanda koruması ve şoförlü olan Emre Turan, üzerine atlayarak saldırganın elindeki silahlardan birini aldı ve saldırgana ateş etmeye başladı. Halil Kardeş olay yerinde hayatını kaybederken, Emre Turan gözaltına alınarak Emniyet'e götürüldü. Kahvehanede büyük panik yaşanmasına neden olan olayın ardından Şükrü Karabalık ve Ali Bostan, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başkanların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayın Belde Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın Halil Kardeş'in arazisini kamulaştırarak çöplük haline getirmesi nedeniyle yaşandığı öne sürüldü. Kardeş'in daha önce bu nedenle Başkan Karabalık ile tartıştığı ve aralarında husumet oluştuğu öğrenildi.
Haberin fotoğrafları