kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri "Bu olayı nefretle kınıyoruz" dedi.

Diyarbakırlı isyan etti: Artık terör istemiyoruz

Atilla KORKMAZ-Mürsel ACAY-Hüseyin KAÇARHasan ERŞA
Beş kişinin öldüğü patlamanın ardından esnaf, sanatkâr ve çiftçi temsilcilerinden oluşan sivil toplum örgütleri olay yerinde açıklama yaptı: Diyarbakır bu tabloya teslim olmayacak..
Diyarbakır'da bir otomobile yerleştirilen tahrip gücü yüksek bombanın asker taşıyan servis aracının geçişi sırasında, üstelik şehrin göbeğinde patlatılması sonucu tümü sivil 5 kişinin ölmesi, 6'sı ağır 68 kişinin de yaralanması kent halkını ayağa kaldırdı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin temsilcilerinden oluşan sivil toplum örgütleri dün olay yerinde iki ayrı basın açıklaması yaptı. İlk açıklamada grup adına konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, "Bu bir vahşettir. Artık yeter. Terör istemiyoruz. Bu olayı nefretle kınıyoruz" dedi.

"KİMDEN GELİRSE GELSİN"
Aralarında Mazlum Der, Tabip Odası, Veteriner Hekimler Odası, GÜNSİAD, GÜNGİAD, DİGİAD, DTB, HUDER, Eczacı Odası, Mali Müşavirler Odası, DİSİAD, OSİAD, TİHV, Diş Hekimleri Odası, DESOB, Ziraat Odası, MÜSİAD, DOGÜNSİ- FED, İHD, DİKD, Baro, DTSO, Demokrasi Platformu'nun da bulunduğu 32 sivil toplum örgütü adına hazırlanan açıklamayı ise olay yerinde Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu okudu. Diyarbakır'un bu tabloya teslim olmayacağını söyleyen Tanrıkulu, şöyle konuştu: "Bir kez daha vahşet yaşandı. Biz Diyarbakır sivil toplum kuruluşları olarak şiddet yöntemlerine karşı olduğumuzu, kime ve hangi amaca yönelik olursa olsun, kimden gelirse gelsin, bu vahşeti kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz."