kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şivezat Muhayyeş, İstinye’deki Arif Paşa Yalısı satılınca ölünceye kadar yan taraftaki binada yaşadı.

'Hasta annemizin kasasını çaldılar'

Güngör KARAKUŞ SABAH
Bir dönemin sosyete güzeli Şivezat Muhayyeş'in üç çocuğu miras kavgasına tutuştu. Oğlu, üvey kız kardeşini suçluyor..
Atatürk tarafından Türk vatandaşlığına geçirilen Beyrutlu tüccar Misbah Muhayyeş'in bütün mirasının kaldığı yeğeni Cemil Kemal Muhayyeş 1960'ta Şivezat Hanım ile evlendi. İlk evliliğinden iki çocuğu olan Şivezat Hanım'ın Cemil Kemal ile olan evliliğinden de Meral dünyaya geldi. Cemal Kemal Muhayyeş 1980'de öldüğünde mirasının dörtte üçünü kızları Meral'e, dörtte birini ise karısı Şivezat Hanım'a bıraktı. Bu tarihten itibaren sosyetenin en güzel kadınlarından biri olan Şivezat Muhayyeş'in lüks yaşamı sona ererken sahip oldukları Ahmet Arif Paşa Yalısı 1983'te Uzanlar'a 400 milyon liraya satıldı. Banker Kastelli'ye yatırılan bu para da bir daha geri gelmedi.

KARDEŞLER ARASINDA BAŞLADI
Muhayyeş 2005'te mide kanserinden ölünce Ahmet Arif Paşa Yalısı'nın hemen yanındaki binada kızıyla birlikte yaşadı. Şivezat Hanım, 2004'te ise Meral Muhayyeş ile aralarında "ölünceye kadar bakım sözleşmesi" düzenleyerek gayrimenkullerdeki tüm hisselerini kızına devretmiş oldu. Muhayyeş'in ölümünün ardından ilk ve son evliliklerinden olan üç çocuğu arasında miras kavgası başladı. Annelerinin "ölünceye kadar bakım sözleşmesi" ile tüm mirasını Meral Muhayyeş'e bırakması nedeniyle Asya Orhon ve Çayhan Dervişoğlu kardeşler bu sözleşmenin iptali ve mirastan talep ettikleri hak için Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne iki ayrı dava açtı.

KASADAKİ TAKILAR SAHTE ÇIKTI
2005 yılından beri devam eden davada Asya Orhon, mahkeme tutanaklarına geçen iddialarında Meral Muhayyeş'i suçluyor. Özellikle ikinci eşi İbrahim Çayhan tarafından annesine çok sayıda mücevher alındığını anlatan Orhon, "Annemin yatak odasında bir insanın içine sığabileceği büyüklükte bir kasa vardı. Öldükten sonra mahkemenin isteğiyle bu kasa açıldı. İçinden sahte takılar çıktı. Annemin ölümünden sonra bu kasadaki mücevherlerin hepsi ortadan kayboldu" şeklinde konuştu.