kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İSTANBUL'DA YAŞIYOR... İstanbul Nişantaşı'nda köpekleriyle yaşayan Say, Cumhurbaşkanlığı davetinin Ankara'da bilinmeyen bir adrese yapıldığını söyledi.

Türkiye'yi terk ederim demedim

HABER MERKEZİ
Alman gazetesindeki sözlerinin yanlış çevrildiğini söyleyen Fazıl Say: Ben "Türkiye'yi terk edebilirim" demedim, "İnsanın içinden gitmek geliyor" dedim..
Ünlü piyanist Fazıl Say, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği demeçte "Türkiye'yi terk edebilirim" ifadesini kullanmadığını açıkladı. Can Dündar'ın "Neden" adlı TV programına telefonla bağlanan Say, "Yanlış tercüme var orada. 'İnsanın içinden gitmek geliyor' cümlesi, 'Hemen terk ediyorum', 'Türkiye kötü bir yer' demiş olmak değildir" diyen Say şunları söyledi: "İnsanın içinden gitmek geliyor olabilir. Benim yedi yaşında kızım var; ikinci sınıfa gidiyor. Bütün bunların organize edilmesi, başka bir ülkeye geçmem kolay prosedürler değil. Kişisel olarak da değil. Ama şu anda içine düştüğümüz durum, benim bundan sonraki hayatımda çok büyük komplikasyonlar yaratacak diye düşünüyorum." Türkiye'nin yeni konumuyla ilgili kaygıları olduğunu tekrarlayan Say "İnsan olarak, vatandaş olarak serzenişler yaşamak zorundayız. Bu serzenişlerimi dile getirdim" dedi.

DAVETİYE GELMEDİ
Say, Madımak'ta ölen şair Metin Altıok için bestelediği eserin sansürlendiğini anlatarak, "Behçet Aysan ve Altıok, kucağında büyüdüğüm amcalarım. Onlar büyük şairler olduğu için Metin Altıok ağıtını besteledim. Ancak oratoryo sansürlendi. Dönemin Kültür Bakanı Erkan Mumcu, ağır açıklamalarda bulunup beni mahkemeye verdi" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendisine dava açmasına anlam veremediğini söyleyen Say, Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çağrılmaması ile ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Ankara'da oturmadığımı herkes biliyor. 'Ankara'da bir adrese yollandı' diye bir mesaj geldi. O adresi bilmiyorum. Belki babamın evi olabilir. Ancak babamın evine de gelmediğini öğrendim."