kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Salih Germi Çapa

Çapalarda üvey annenin zaferi

Canan YILMAZ / SABAH
Salih Çapa'nın kendinden 46 yaş küçük olan eşi, evliliklerini onaylamayan üvey oğluna açtığı tazminat davasını kazandı..
Türkiye'nin en büyük hazır gıda markalarından biri olan Çapamarka'nın eski ortaklarından 87 yaşındaki Salih Germi Çapa, iki yıl önce hesaplarının bulunduğu bir bankanın müdürü olan Olcay Gezer ile hayatını birleştirince çocuklarıyla karşı karşıya geldi. Büyük oğlu Mennan Çapa, babasının 46 yaş küçük bir kadınla yaptığı evliliğe karşı olduğunu belirterek, "Bıçak kemiğe dayandı. Ortada büyük bir komplo var. Kadın bizi mirastan mahrum bırakmak için harekete geçti. Bununla yetinmeyen kadın, bizi kendi arsamız üzerinde yapılan ve dört kardeşin oturduğu evden çıkarttı. Arsalarımız ve evlerimizi nakite çevirmek için satışa çıkardı. Bütün amaç mirasa konmak' açıklamasında bulundu.

KİŞİLİK HAKKINA SALDIRI
Yaklaşık 20 milyon YTL'lik serveti bulunan Salih Germi Çapa'nın eşi ise bu gelişmenin ardından kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla üvey oğlu Mennan Çapa aleyhine 100 bin YTL değerinde manevi tazminat davası açtı. Gezer, mahkemeye yaptığı başvuruda, eşi ile oğlunun arasının kendisinden önceden beri açık olduğunu kaydetti. Gezer, üvey oğlunun sarf ettiği sözlerin özel hayatına tecavüz niteliğinde olduğunu, şeref ve onurunun zedelenmesinin amaçlandığını kaydederek 100 bin YTL tazminat talep etti.

5 BİN YTL TAZMİNAT
Önceki gün Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya taraflar katılmazken, Mennan Çapa'nın 5 bin YTL tazminat ödemesine karar verildi. Gezer'in işten çıkarılmasına neden olarak gösterdiği Mennan Çapa aleyhine açtığı 25 bin YTL'lik diğer tazminat davası ile Salih Germi Çapa'nın Zekariyököy'deki villasını 5 yıl boyunca işgal ettiği gerekçesiyle 50 bin YTL ecrimisil (kullanım bedeli) istediği dava ise halen devam ediyor.
Haberin fotoğrafları