kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İLK YATIRIM İNGİLİZLERDEN Bölgeye gayrimenkul yatırımı planladığını açıklayan ilk yabancı grup ise İngiliz Comberceli oldu. İngiliz şirket rezidans ve alışveriş merkezi planlıyor.

Gökdelenlere yer açtık, İzmir'e bu projeyle 10 milyar $ çekeriz

ESEN EVRAN
Kent merkezinde kalan 500 hektarlık Liman Arkası'nı "Gökdelenler bölgesi" olarak planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu sayede kente asgari 10 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı bekliyor..
Mart ayında sonuçları açıklanacak Expo 2015 adaylığına odaklanan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, istihdamı artıracak ve şehre yeni bir görünüm kazandıracak başka bir projenin hazırlıkları da sessiz sedasız sürüyor. Türkiye'nin üçüncü büyük kenti İzmir, son yıllarda istihdam yaratmada yaşadığı sorunları aşmak ve 'kabuğunu kırmak' konusunda pek çok proje geliştiriyor. Bunlardan biri de 'Liman Arkası' Projesi.

EXPO İVMESİ
Kent merkezinde kalan 500 hektarlık Liman Arkası'nı "gökdelenler bölgesi" olarak planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece bu yolla kente asgari 10 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımı ve binlerce kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimin kenti geleceğe taşımaya yönelik çabalarının, özel sektörü de tetiklediğini belirterek son bir yıl içinde İzmir'de peş peşe açılan yeni otellerin, kentteki hareketliliğin en somut göstergelerinden biri olduğunu söyledi. Kocaoğlu, "İzmir'deki bu devinim, düzenlendiği ülkelerde 30-40 milyon insanın ziyaret ettiği bir dünya sergi ve fuarı olan EXPO 2015'e adaylık ile birlikte giderek daha büyük bir ivme kazandı. Bu durumla birlikte Türkiye'nin batıya açılan penceresi İzmir de, yeniden ulusal gündemdeki yerini almaya başladı" dedi.

1 MİLYAR YTL'LİK YATIRIM
2004'ten bu yana İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kocaoğlu, kente yeni iş ve kaynak üretme konusunda bir hayli iddialı olduklarını belirterek, 100 kilometrelik metro ve hafif raylı sistemden, sanat merkezi ve arıtmalara kadar çok değişik alanlarda 1 milyar YTL'nin üzerindeki yatırımı Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynakları ile gerçekleştirdiklerini belirterek, şimdi de Liman Arkası projesini büyük bir heyecanla hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı.