kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Nerelerde yağış var? HARİTALI

Yeni Haber
Yağışlı hava yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Yağışların Cuma günü kuzey ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edeceği, Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yurdun güney ve batı kesimlerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Cumartesi günü Kıyı Ege ve Akdeniz kıyılarında başlayacak yağışların Pazar günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in İç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görüleceği tahmin ediliyor.

Özellikle Akdeniz bölgesinde son günlerde meydana gelen yağışların toprağı doyma noktasına getirmesinden dolayı pazar günü beklenen etkili yağışlara bağlı olarak bölgede sel, su baskını ve taşkınların yaşanabileceği beklendiğinden ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Son 48 saat içerisinde Alanya 164, Finike 119, Antalya Meydan 109, Antalya merkez 103, Seydişehir 93, Beyşehir 80, Anamur, Ayvalım 76, Dikili 75, Hadim 67, Mersin 59, Balıkesir 58, Isparta, Dalaman 55, Silifke 54, Adana, Manisa 53, Adnanmenderes, Bursa 47, Cengiztopel 45, Bodrum 44, Edirne, Edremit 43, Afyon 41, Yenişehir 40, Kırklareli 33, Sabihagökçen 31, Atatürk Meydan'da 28 kg. yağış kaydedildi.

HAVA SICAKLIĞI:
İç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR:
Genel olarak güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette,güneydoğu anadoluda güney ve güneydoğudan kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERİMİZE GÖRE BUGÜN AKŞAMA KADAR YURTTA HAVA

MARMARA BÖLGESİ:
Çok bulutlu, kuzey ve doğusu yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BAKIRKÖY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
PENDİK Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8
ŞİŞLİ Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
İSTANBUL Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. 9
KADIKÖY Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9
SAKARYA Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

EGE BÖLGESİ: Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. yağışlar yağmur ve sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

AFYON Çok bulutlu ve yağmurlu , yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 11

AKDENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. yağışlar;doğusu ile orta akdeniz kıyılarında etkili olacak.

ADANA
Çok bulutlu, etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. 13
ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


İÇ ANADOLU BÖLGESİ: ÇOk bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. yağışlar; yağmur, kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. 8
ÇANKAYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. 7
KEÇİÖREN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. 8
YENİMAHALLE Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. 8
KAYSERİ Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. 5
MAMAK Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. 8
SIVAS Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. 5

BATI KARADENİZ BÖLGESİ:
Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı,iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BOLU parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı , yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. 8
KARABUK parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı, doğu karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

BAYBURT Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
SAMSUN Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16
TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ:
Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. yağışlar kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yagmur şeklinde olacak. yağışların bölgenin güneybatısında etkili olması bekleniyor.
ERZURUM Parçalı çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2
ERZINCAN Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. yağışlar bölge genelinde etkili olacak. rüzgar bölge genelinde güney ve güneydoğudan kuvvetli olarak esecek.

ADIYAMAN Parçalı çok bulutlu, etkili olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. rüzgar il genelinde güney ve güneydoğudan kuvvetli olarak esecek 12
DİYARBAKIR parçalı çok bulutlu, etkili olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. rüzgar il genelinde güney ve güneydoğudan kuvvetli olarak esecek 13

DENİZLERDE HAVA

KARADENİZ :Batı Karadeniz'in kuzey ve batısı, batı Akdeniz açıkları ile iabah saatlerinde Güney Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz yağmurlu, rüzgar: Batı Karadeniz; Güneyi batı ve kuzeybatı,zamanla güneybatıdan 3 ila 5, kuzey ve batısı kuzeydoğudan 5 ila 7,doğu Karadeniz; doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 açıklarında 6 kuvvetinde; dalga: 1,5 ila 2,5m., batısında 3,0m., görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA
Yağmurlu, Rüzgar; batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m., gece 2,0m., Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE Parçalı bulutlu ilk saatlerde güneyi sağanak yağışlı, Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 sabah saatlerinde güneyinde 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m., Görüş: iyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
doğusu etkili olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: batı akdeniz; batısı kuzey ve kuzeydoğu,doğusu doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 açıkları batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7,doğu Akdeniz; batısı doğu ve kuzeydoğu,güney ve doğusu güney ve güneybatıdan 3 ila 5 sabah saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m., açıkları ile sabah doğusunda 3,0m. görüş: iyi, yağış anında orta.

UYARILAR

Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz, Orta
Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile güneydoğu anadoluda etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın; Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğudan kuvvetli olarak olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.