kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya devinin başına bir Türk

Yeni Haber
Coca-Cola Co 1 Temmuz 2008'den itibaren şirketin CEO'luğunu Muhtar Kent'in yürüteceğini açıkladı.

1978 yılında Cola kamyonlarında işe başlayan Kent, dünya devinin yeni CEO'su oluyor.

Coca-Cola Co'dan yapılan açıklamada, 1 Temmuz 2008'den itibaren şirketin üst yöneticiliğini Muhtar Kent'in yürüteceği bildirildi.Şu an üst yöneticilik görevini yürüten Neville Isdell'in ise 2009 Nisan ayındaki yıllık hissedarlar toplantısına kadar şirketin yönetim kurulu başkanı olarak görevini sürdüreceği kaydedildi.

ZİRVEYE YOLCULUK

Dünyanın marka değeri en yüksek şirketi olarak ün yapan Coca-Cola'da Muhtar Kent'in zirveye yaptığı yolculuk..


İş hayatına ilk kez 29 yıl önce Coca- Cola'da başlayan ve daha sonra Türkiye'ye dönerek Anadolu Endüstri Holding'te önemli görevler üstlenen Muhtar Kent, şirkete 2005'te dönüş yapmıştı.

Neville Isdel tarafından Kuzey Asya, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanlığı göreviyle Coca-Cola'ya dönen ve Hong Kong merkezli çalışmaya başlayan Muhtar Kent, yine Başkan Isdel tarafından 200 ülkeden sorumlu olarak Coca-Cola International Başkanlığına getirilmişti.

Muhtar Kent, 2006 yılında da dünyanın marka değeri en yüksek şirketi olan Coca-Cola'da İcra Başkanlığı görevine getirilmiş ve Coca Cola'nın ikinci adamı olmuştu.

İŞE COCA-COLA KAMYONUNDA BAŞLADI

Sabah Gazetesi'nde 12.08.2006'da çıkan haberde, Muhtar Kent, kariyerini şöyle anlatmıştı:

"Ben 1 Aralık 1978'de Coca-Cola'ya Amerika'da başladım. Uzun süre, 7-8 ay kamyonların üzerinde eğitim gördüm. İnsan o şekilde başlıyor, esas işi öyle öğreniyor. Müşterilere nasıl satılıyor, değişik kanallarda nasıl pazarlanıyor, raflarda teşhir nasıl oluyor... Tabir-i caiz ise çekirdekten yetiştik. Birçok ülkede birçok pazarlama görevinde bulundum. Sırasıyla İtalya'da, Hollanda'da, Türkiye'de daha sonra Viyana'da... İnsan o şekilde giderek sorumluluğu artarak, yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışarak ve bütün etrafındakilerle iyi iletişim sağlayarak ilerliyor. Yönetimde iletişim çok önemli. Üstlerinizle, altlarınızla, aynı seviyede olduğunuz kişilerle iletişim çok kritik. Basit ama iyi iletişim ve tamamen açık iletişim çok önemli. Şans da yardım etti bana, buralara geldim."