kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sürücüler, yağış nedeniyle kilitlenen yollarda saatlerce bekledi. Yetkililer özellikle yağışlı havalarda vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi.

Gökyüzünden 'çile' yağdı

Müslim SARIYAR - Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle, trafik yine felç oldu Yağışlar yüzünden meydana gelen kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti..
İstanbul'da önceki akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yağmur dün kentte trafiği durma noktasına getirdi. E-5, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğunluk yaşanırken, boğaz köprülerinde trafik adeta kilitlendi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle kilometrelerce uzanan araç kuyruğu vatandaşı çileden çıkardı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda kaza meydana gelirken, kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, son 24 saat içerisinde metrekareye düşen yağış miktarının Sarıyer'de 35.8, Florya'da 30.2, Kartal'da 26.8, Bakırköy'de 26.6, Pendik'te 26.1 ve Şile'de 18.4 kilogram olduğunu belirtti. Önceki gün başlayan sağanak yağmurun bugün öğlen saatlerinde tekrar kent genelinde etkili olacağının tahmin edildiğini kaydetti. Yağışların yarın öğleye kadar aralıklı olarak devam edeceğini ifade eden Yıldırım, kuvvetli rüzgârın da etkisini kaybedeceğini vurguladı.

CUMARTESİ 14 DERECE
Mustafa Yıldırım, sıcaklıkların hafta sonu lodosla birlikte tekrar artarak mevsim normalleri civarına geleceğini dile getirerek, 8 Aralık Cumartesi günü hava sıcaklığının 14 dereceye çıkacağını ve yağış beklenmediğini söyledi. Yıldırım, İstanbul için beklenen en yüksek sıcaklıkların bugün 8, yarın 10 ve cumartesi günü 14 derece olarak tahmin edildiğini belirtti.