kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ANTALYA’YI SEL GÖTÜRDÜ

Selden yükselen derede sürüklenip boğuldu

Recep AKTEPE - Hanım TÜRK / SABAH
Türkiye yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları sel baskınlarına karşı uyarırken, şiddetli sağanak yağışların Muğla, Antalya ve Anamur çevrelerinde sel ve su baskınlarına yol açabileceğini bildirdi. Yağmur ve fırtına Antalya'da hayatı felç etti. Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi Yarıkpınar Mevkisi'nde dereye düşen 57 yaşındaki Aynur Akdan sele kapıldı. Suyla birlikte sürüklenen Akdan'ın cesedi, düştüğü yerden 6 kilometre uzakta bulundu. Antalya'nın merkezinde ve bazı ilçelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Manavgat'ta çıkan hortum nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik telleri koptu.

ARABA VAPURU İPTAL
Dün sabah erken saatlerde, 70 kilometre hıza ulaşan fırtına deniz trafiğini olumsuz etkiledi. Gökçeada- Kabatepe araba vapuru seferleri iptal edildi. Yetkililer, Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki ve Geyikli-Bozcaada arasındaki seferlerin sürdürüldüğü kaydetti. Balıkesir'de sağanak nedeniyle, şehir içindeki bazı noktalarda göller oluştu. Muğla'nın Fethiye ve Bodrum ilçelerinde şiddetli yağış ve sel, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlçe merkezinde bir süre önce meydana gelen fırtınada batan 2 balıkçı teknesi, 5 kayık ve dalgaların getirdiği çöpler denizde kirliliğe neden oldu. İlçede aralıklarla devam eden yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fethiye'nin Karaçulha beldesinde 5 evi su bastı. Selin getirdiği toprak ve taşlar, trafiği aksattı.

MALATYA'DA OKULLAR TATİL
Malatya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün bazı okullarda eğitim ve öğretime ara verileceği bildirildi. Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kararın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alındığı belirtildi.