kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Aralık 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Andreas Rombopulos

Gazeteciye esrarengiz saldırı...

Mustafa KAYA - Çağdaş ÇETİNDEMİR
Rumca yayınlanan İho gazetesinin genel yayın yönetmeni Rombopulos'u Beyoğlu'nda iki kişi sopayla dövdü..
İstanbul'da Rumca yayınlanan İho gazetesinin genel yayın yönetmeni ve Yunan Mega TV'nin İstanbul temsilcisi Andreas Rombopulos, Beyoğlu'nda sokak ortasında iki kişi tarafından saldırıya uğradı. Sopayla dövülen Rombopulos, kafasına aldığı darbelerle yaralanırken, kolunda da birden çok kırık oluştu. Saldırının şokunu uzun süre üzerinden atamayan gazeteci Rombopulos, "Saldırganın elindeki sopa kafamda kırıldı" dedi.

İKİ SALDIRGAN KAÇTI
Olay dün saat 16.30 sıralarında Beyoğlu Kuyu Sokak'ta meydana geldi. Doğma büyüme İstanbullu olan Andreas Rombopulos, otomobilini gazetenin yakınında parketti. Araçtan inen Rombopulos, arkasından yaklaşan iki kişinin saldırısına uğradı. Kafasına darbe alan Rombopoulos kanlar içinde yere yığılırken, gazeteciyi darp eden saldırganlar olay yerinden kaçtı. Kafasından ve kolundan yaralanan gazeteci kendi imkânları ile Taksim'de bulunan Alman Hastanesi'ne gitti. Tedaviye alınan Rum gazetecinin kafasına beş dikiş atılırken, kırıklar bulunan sağ kolu ve eli alçıya alındı.

"PROFESYONELCE VE PLANLI"
Olayla ilgili polise ifade veren Rombopulos daha sonra saldırıyı şöyle anlattı: "Büroma yakın bir yerde arabamı park ettim. Tanımadığım iki kişi arkamdan gelerek ellerindeki sopalarla bana vurmaya başladı. Kendimi korumaya çalıştım. Çok acımasızca vuruyorlardı. Saldırganın elindeki sopa kafamda kırıldı. Saldırı yaklaşık 20 saniye sürdü. Profesyonel ve planlı bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Neden vurduklarını sorduğumda hiçbir şey söylemediler. Beni takip ettiklerini düşünüyorum. Saldırganlardan birini gördüm. Kıyafeti düzgün, 30 yaşlarında biriydi." Rombopulos, saldırıdan önce herhangi bir tehdit almadığını da belirtti.