kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DESTEK BEKLERKEN TARTAKLANDI Ülkenin milli kahramanlarından biri haline gelen eski kriket oyuncusu Han için eski eşi de gösteri düzenledi. İngiliz vatandaşı Jemima Han, Londra’da eylem yapıp muhalefete destek pankartları açtı.

Kaçak muhalif lideri öğrenciler yakalattı

Pakistan'da ev hapsi kararı çıkınca kaçan muhalif lider İmran Han, dün ilk kez bir eyleme katıldı. Ancak eylemci dinci öğrenciler, Han'ı gözaltına alıp polise teslim etti..
Pakistan'da Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in bir muhalifi daha tutuklandı. Darbenin yapıldığı günden beri saklanan İmran Han, aşırı sağcı öğrencilerin Lahor kentindeki Pencap Üniversitesi'nde düzenlediği bir protestoya katılmak üzere ilk kez dışarı çıktı. Ancak daha ılımlı görüşlere sahip olan Han'ın kendi gösterilerine katıldığı gören Cemiyeti İslami örgütü üyeleri, önce eski kriket oyuncusu olan muhalif lideri yakaladı, ardından da polise teslim etti. Polis yetkilisi Aftab Cheema, barışı bozmaya çalışmakla suçlanan İmran Han'ın bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

MÜŞERREF: DİKTATÖR DEĞİLİM
Tutuklanmadan önce konuşan Han, Müşerref'e karşı bir öğrenci hareketi başlatmak istediğini belirtmiş, "Diktatör Müşerref ve yasadışı önlemlerine karşı bir öğrenci gösterisinin başını çekmek için geldim" demişti. İki haftadır Lahor kentinde saklanan Han, sadece bazı basın kuruluşlarına söyleşi veriyordu. Pakistan lideri Müşerref ise, İngiliz Sky News kanalına verdiği demeçte istifayı düşündüğünü, ancak şimdi kendisinin Pakistan'ı demokrasiye götürecek kişi olduğunu fark ettiğini ifade etti. İstikrarı sağlayıncaya kadar istifa etmeyeceğini söyleyen Müşerref, "Diktatör değilim, demokrasi istiyorum" dedi.