kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Beşiktaş acınacak bir takım mı?'

* Peki Beşiktaş nasıl bu hale geldi?
Beşiktaş aslında çok ilginç bir takım. Her yıl ilk 11'in beş oyuncusu değişiyor. Bir de antrenör değişimi var. Del Bosque, Rıza Çalımbay, Tigana ve şimdi Ertuğrul Sağlam. Bir ara da Mehmet Ekşi görev yaptı. Beşiktaş'ın en önemli problemi antrenör istikrarsızlığı. Fenerbahçe 5 yılda 2 antrenör değiştirmiş 4 kez şampiyon olmuş, Avrupa kupalarında her gün iyiye gidiyor. 8 fark abartılmayacak bir sonuç değil ama Liverpool yenilgisini çok dramatize etmek doğru değil.

* Nasıl dramatize edilmesin, Sinan Engin bile "Hiç acımadılar" dedi?..
Herhalde Şampiyonlar Ligi statüsünden dolayı canlı yayın mecburiyeti olduğu için konuştu. Ama "acımadılar" lafı olmadı. Ne demek acımadılar? Beşiktaş acınacak bir takım mı? Yine de 50 yılda da bir olsa böyle farklı yenilgiler yaşanır. Fenerbahçe Milan'dan beş gol yedi, sekiz de olabilirdi. Ama şimdi Fenerbahçe'nin oyuncu kadrosu nedeniyle farklı yenilgiler dönemi bitti. Kendi kalesine gol atsa bile artık bu kadar fark olmaz. Çünkü iyi savunma yapıyorlar.

ŞİMDİ OLSA FENER'DEN AYRILMAM
* Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş teknik direktörlüğünün erken olduğu eleştirilerine ne diyorsunuz?
74 yaşındaki adama geç, 35 yaşındakine erken diyoruz. Erken falan değil. Ertuğrul, Beşiktaş'a yakışan bir isim. Ama ne yazık ki antrenörlük sonuca bağlı.

* Siz ise Fenerbahçe teknik direktörlüğünden namağlup olduğunuz halde ayrılmak zorunda kaldınız...
F.Bahçe'de kredisi en fazla olan isimlerdendim. Kimse git demedi, başkan da demedi. Birinci etken medya baskısı oldu. Şimdiki kafam olsa bırakmazdım.

* Benim yerimi alacak dediğiniz futbolcu var mı?
Çabuk adam eskiten oyun sistemi var. Şu an öyle biri yok.