kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Geniş kalçalı kadınlar daha zeki
ABD'DEKİ bir araştırmaya göre, erkeklerin çok çekici bulduğu düzgün vücutlu ve balık etli kadınlar daha zeki. 16 bin kadının zihni kapasitesi ve kavrayış yeteneği üzerinde araştırma yapan Pittsburg ve Kaliforniya üniversitelerinden bilim adamları, "Geniş kalçalı ve ince belli kadınlar hem daha zeki hem de zeki çocuklar doğuruyorlar" dedi.

Dağcı olunmaz dağcı doğulur
YENİ Zelandalı bilim adamları, 4 yıllık araştırmaları sonucunda, dağcılık gibi sporlara merak saran insanların genlerinin ve kişisel özelliklerinin diğer kişilerden farklı olduğunu belirledi. Bilim adamları, "Gen ve kişilik özelliklerinden dolayı riskli sporlarla uğraşan insanlar, normal insanlar için travma ile sonuçlanabilecek tehlikeleri doğal görüyor" dedi.

Yaşlanmaya karşı olgunlaşmış meyve
AVUSTRALYALI
bilim adamlarının yaptığı bir araştırma, tam olgunlaşmış meyvenin, yaşlanmayı geciktiren ve vücuttaki zehirli maddeleri etkisiz hale getiren antioksidan kaynağı olduğunu ortaya çıkardı. Bernhard Kruther, olgun halde tüketilen armut ve elma gibi meyvelerin sağlık deposu olduğunu belirterek "Günde bir elma, doktoru sizden uzak tutar" dedi.