kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Komik istek ve şikayetler

Yeni Haber
Çok sayıda kişinin yazdığı bir internet sitesindeki bazı istek ve şikayetler okuyanları şaşırtıyor. Siteyi oluşturan Dr. Ömer Deveci, hasta şikayetlerinden esinlenerek yaklaşık 5 yıl önce kurduğu internet sitesinde bugüne kadar binlerce kişinin isteğine aracılık yaptıklarını belirtti.

Deveci, 2 bin firma üyesi bulunan siteyle ilgili 14 kişinin görev aldığını, 4 kişinin istek ve şikayetleri yayınlama kararını verdiğini söyledi.

Ömer Deveci, bazen tüketicilerin gönderdiği mesajlar karşısında adeta şaşkına döndüklerini, bir çok istek ve şikayeti yayınlamadan silmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Deveci, gelen komik istek ve şikayetleri sitenin kurulduğu ilk yıllarda yayınlamaktan çekindiklerini, ancak, daha sonra bunları bir çatı altında topladıklarını söyledi.

İnternet sitesindeki ''Komik Şikayetler'' bölümünde yer alan mesajlardan biri de İlhan Mansız'a aşık olduğunu belirten bir genç kıza ait. Bu konuda gönderilen yazıda, ''Adam Senegal'e bir gol attı. Dünya Kupasında 3. olmamızda büyük rol oynadı. Hemen hemen bütün kızlar bu adama çarpıldı. Ben kıskancımdır arkadaş hoşlanmam benim sevdiğim adamı bir başkasının sevmesinden'' ifadesi yer aldı.

Sitede yer alan ''komik'' şikayetlerden birinde ''Ben bi tane kuş istiyordum... En sonunda muhabbet kuşu aldım. Ama, böyle bir kuş olmaz. Dakika başı ötüyor, milletin kafasını ütülüyor, babamda eve gelince kuşu başka bir odaya götürüyor. Bana da (satalım bu kuşu, herkesi rahatsız ediyor) diyor. Bende kuşumu çok seviyorum. Babamın kuşu satmasından şikayetçiyim'' ifadesi yer alıyor.

Gelen yazılar arasında Diyarbakır'da buzdolabının içini aydınlatan ışığı yetersiz bulan bir vatandaşın, içine birkaç mum yerleştirerek kendince sorunu çözdüğünü düşünmesi, ancak mumun buzdolabının tavan kısmını yakınca şikayetçi olması yer aldı.

Bir diğer konu ise İstanbul'da bir müşterinin elektrikli su ısıtıcısının eridiği şikâyeti ile servise başvurup, şikayet incelenince ısıtıcının elektrik ile çalıştığını bilmeyen müşterinin, ocağının üzerine su ısıtıcısını koyarak su kaynatmaya çalıştığının anlaşılması ve ocaktaki ateşin erittiği ısıtıcının yenisi ile değiştirilmesinde müşterinin çok ısrarcı olması.

Binlercesi arasından seçilerek ''komik'' başlığı altında toplanan yazıların içinde, ''serinlemek amacıyla içine girdiği buzdolabının, elektrik kesilince ocakta ısıttığı ütüsünün, içinde elbise kurutmaya kalktığı için fırınının bozulduğunu'' anlatanlar da var.

(AA)