kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Baba senin de iki baban mı var?'

Ercan SARIKAYA SABAH
Suudi Arabistanlı aileyle çocukları karışan Türk ailenin reisi Yusuf Cüce, gerçeği öğrenen oğlunun "Baba senin de mi iki annen, iki baban var?" sözleriyle şaşkına döndüğünü söyledi..
Suudi Arabistan'da bir hastanede doğan oğlunun yanlışlıkla bir Arap ailenin bebeğiyle karıştığını öğrendikten sonra SABAH aracılığıyla Türkiye'de bulunan Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Aziz El Suud'a "Çocukları ayırmayın" diye seslenen Türk baba Yusuf Cüce'nin çığlığı yanıt buldu. Riyad'daki Türk Büyükelçiliği ile iki ailenin yaşadığı Nejran Emirliği çocukların bir araya getirilebilmesi için kolları sıvadı. Ancak bütün yetkililer Kral'ın Arabistan'a dönmesini bekliyor. Kendilerine verilen çocuğu Yakup'u 4 yaşına getiren Yusuf Cüce, ona gerçeklerden söz etmeye başladı.

ARAPÇA ÖĞRETİYORLAR
Gazetelerde fotoğrafının çıkması üzerine olup biteni babasına soran Yakup'a bir psikolog gibi yaklaşmaya çalışan Cüce, ona bir babası ve annesi ile bir kardeşinin daha olduğunu söylerek, kendi öz oğlu minik Ali ile Arap babanın fotoğraflarını gösterdi. Ali'nin kardeşi olabileceğine inanan minik Yakup, gerçek babası olan Arap babayı ise "Bu benim babam olamaz" diye reddetti. "Şaka yapma baba" diyen Yakup daha sonra da Yusuf Cüce'ye unutamayacağı şu soruyu sordu: "Baba senin de iki annen, iki baban mı var?" Soru karşısında şaşkına dönen Yusuf Cüce ise "Evet" cevabını verdi. Buna karşılık minik Yakup "Benim tek babam var o da sensin" dedi. Minik Yakup'un bu tür konuşmalardan sıkıldığını dile getiren Cüce "Sıkıldığını anlayınca üstüne gitmiyoruz" dedi. Yusuf Cüce, oğluna Arapça öğretmeye başladıklarını da söyledi.