kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'ORADAKİ AĞAÇLAR EVLADIM GİBİ'... Belek'teki ağaçları kendisinin yetiştirdiğini söyleyen ormanın eski müdürü Hüseyin Özdoğan, "Oradaki ağaçların kesilmesi, evladımın gözümün önünde öldürülmesi gibi bir şey" ifadesini kullandı.

Eski müdür: Belek'te 2 milyon ağaç kesildi

Veysi SAĞLAM
Antalya'daki Belek ormanlarında 'sayı' ve 'photoshop' tartışmaları sürerken, bu ormanların bağlı olduğu Serik Orman İşletme eski Müdürü ve Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Hüseyin Özdoğan, sayı tartışmalarıyla ilgili son noktayı koydu. Belek ormanlarında 500 bin değil, 13 milyonun üzerinde ağaç olduğunu iddia eden Özdoğan, "Bölge turizme tahsis edildikten sonra özellikle 1988 yılından bu yana kesilen ağaç sayısı ise 2 milyonu buldu" dedi. Özdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Antalya Orman Bölge Müdür Ahmet Gedikağaoğlu'nun Belek ormanları ile ilgili verdiği sayıların da gerçekleri yansıtmadığını öne sürdü.

'PHOTOSHOP' DEDİLER
Fotoğrafların photoshop'lu olduğunu öne süren Ahmet Ağaoğlu, 500 bin değil, 140 bin ağaç kesildiğini iddia etmişti. Orman Müdürlüğü ise kesilen ağaç sayısının 111 bin olduğunu savunmuştu.
Haberin fotoğrafları