kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Deniz otobüsü seferleri iptal

Yeni Haber
İstanbul'da kuvvetli lodos nedeniyle deniz ulaşımında aksama var. Şiddetli dalgalar nedeniyle şehir hatları ve deniz otobüslerinin bazı seferleri iptal edildi.

İDO'nun internet sitesinden edinilen bilgilere göre Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattı şu anda yapılamıyor. Bostancı-Kabataş hattı, Sarıyer-Beykoz-İstinye-Beşiktaş-Kabataş-Kadıköy hattı şu anda gerçekleştirilemiyor. Yine Avcılar seferleri ile Pendik-Kartal-Bostancı seferleri de iptal edilmiş durumda. Kartal-Yalova hattı da iptal edilen seferler arasında.

Şehir hatlarında çalışan gemiler de sefer çıkamadı. Kabataş-Adalar, Bostancı-Adalar-Yalova, Karaköy-Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Eminönü, Eminönü-Üsküdar, Beşiktaş-Kadıköy, Beşiktaş-Üsküdar, Kadıköy-Kabataş ve Harem Sirkeci feribot seferleri düzenlenemiyor.

Bu arada şiddetli dalgalardan dolayı Zeytinburnu sahildeki Kennedy Caddesi'nin bir kısmı sular altında kaldı. Yolun üzeri adeta bir göl halini aldı. Bu yüzden trafik de aksadı. Belediyenin gönderdiği vidanjör biriken suyu boşaltırken trafik de yavaş yavaş akmaya başladı.

BAZI HATLARDA VAPUR SEFERLERİ BAŞLADI

İstanbul'da etkili olan elverişsiz hava koşulları nedeniyle sabah saatlerinden bu yana yapılamayan bazı vapur seferleri başladı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'den alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren şiddetli lodos nedeniyle yapılamayan Eminönü-Kadıköy, Karaköy-Kadıköy ve Bostancı-Adalar hatlarında karşılıklı olarak vapur seferlerine yeniden başlandı. Diğer hatlardaki vapur seferleri ise hala yapılamıyor.

Bu arada, olumsuz hava koşullarının deniz ulaşımında aksamaya yol açmasının da etkisiyle İstanbul'da özellikle sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde sabah saatlerinde her zamankinden daha yoğun bir trafik gözlendiğini, ancak yoğunluğun öğle saatlerinde daha akıcı hale geldiğini ifade etti.

(AJANSLAR)