kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Peçete değil mendil

Başak ÇOKAN MAGAZİN
Herkesin beğenisini kazanan reklamda Atatürk'ü başarı ile oynayan Haluk Bilginer "Peçete gibi görülebilir ancak mendil kullandık" dedi..
Türkiye İş Bankası'nın, ulu önder Atatürk'ün hayatından bir kesitin yer aldığı reklam filmi 'Gül Bahçesi' büyük ilgi görüyor. 4'er saatten 4 kez makyaj yapılan ve Atatürk'e benzetilen Haluk Bilginer reklam filminin önüne kendi oyunculuğunun ve adının geçmemesi için konuşmama kararı aldığını söyledi. Bilginer, "Burada verilmek istenen mesaj çok önemli. Çok büyük emek harcanarak çekildi. Bu sebepten ötürü adımın bu filmin önüne geçmesini istemiyorum. Böyle bir projede yer aldığım için mutluyum. Ayrıca gurur duyuyorum" dedi.

750 BİN DOLAR
Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye İş Bankasının 83. yıldönümünde hazırlanan ve 750 bin dolara malolan reklam filmi için 6 ay önce çalışmaya başlandı. Atatürk rolü için ilk düşünülen ismin Haluk Bilginer olduğunu söyleyen yetkililer, "İlk hedefimiz Haluk Bey'di. Kabul etmeseydi projemiz tehlikeye düşebilirdi. Çünkü biz kendisine çok güvendik" dediler.

ÖYLE GÖRÜNMÜŞ
Filmde, Ata'yı canlandıran Haluk Bilginer, eline diken battığı esnada cebinden çıkardığı mendilin o dönemde üretilmemiş olan kağıt mendil olduğu ve bir çekim hatası yapıldığı eleştirilerine ise "Reklam filminde kullanılan beyaz bir peçete değil, beyaz bir bez mendildir. Fakat film siyah-beyaz çekildiği için peçete gibi görünmüş olabilir" diyerek açıklık getirdi.
Haberin fotoğrafları