kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Kasım 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çetenin sahip olduğu birbirinden lüks araçlara el kondu. Zanlılardan Mehmet Deniz Ç.'nin gasptan elde edilen paralarla aldığı otomobillere binip fotoğraf çektirdiği de belirlendi.

Hız tutkunu çeteye spor otomobilli takip

Rıdvan TEZEL SABAH
Polis, gasp yaptıktan sonra olay yerinden son model araçlarla kaçan çetenin peşine, kiraladığı spor otomobillerle düştü. Ekipler, hızlı ve iyi araç kullanan şebekeyi böylece ele geçirip, çökertti..
Tapu daireleri ve banka gibi yerleri mesken tutup gözlerine kestirdiklerini gasp ettikten sonra hızla kaçan çeteyi polisin kiraladığı son model spor otomobillerle takip ederek çökerttiği öğrenildi. Kadıköy, Beykoz, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Bahçelievler'de banka ile tapu dairelerinde takibe aldıkları kişilerin çantalarını gasp eden çeteyi polis, 12 ayrı adrese eş zamanlı yapılan baskınla çökertti. Çete lideri Nadir S. ile birlikte Cem Cafer K. ve Mehmet Deniz Ç., cezaevine gönderilirken Moldova uyruklu Alexanda D. sınırdışı edildi, 3 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çetenin bütün gayrimenkullerine el konulurken, bankalardaki paraları tespit etmek için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

ANNEYE DE BMW
İşledikleri her gasp olayından sonra cep telefonlarını değiştiren, güvenlik kameralarına yakalanmamak için sürekli olarak şapka ve bere takan çete üyeleri polisi atlatmak için ise son model lüks spor otomobiller kullanıyordu. Çete elemanlarının çok hızlı ve iyi araç kullandığını belirleyen polis, takip edebilmek için benzer bir yol denedi. Son model spor otomobiller kiralayan polis şebeke üyelerini takibe başladı. Bütün çete elemanlarını kamera ile kayıt edip kaldıkları adresleri belirleyen ekipler daha sonra adreslere operasyon düzenleyerek çeteyi çökertti. Çok iyi araç kullandığını ve spor otomobillere düşkünlüğüyle bilinen çete üyesi Mehmet Deniz Ç.'nin annesine de gasptan elde edilen parayla son model BMW otomobil aldığı öğrenildi.