kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte Avrupa'nın en büyük adliyesi

Hasan ERŞAN SABAH
Dünyanın en modern, Avrupa'nın ise en büyük adliyesi İstanbul'da yükselecek. 343 bin metrekare alanda 238 milyon YTL'ye yapılacak Çağlayan'daki adliye, 2010'da hizmet vermeye başlayacak..
Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise en modern adliyesi, İstanbul'da olacak. Çağlayan'da 16 katlı olarak inşa edilecek adliyede ilk duruşma 2010 yılında görülecek. Adalet Bakanlığı'nın 'prestij projeleri'nden biri olarak tanıttığı adliye Varlıbaş Holding tarafından Çağlayan'da inşa edilecek. 237 milyon 960 bin YTL keşif bedeliyle ihale edilen adliye binası yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde olacak. Toplam inşaat alanı 343 bin metrekare olacak olan adliye binası 93 asansör ve 450 yangın çıkışıyla güvenlik önlemleri açısından da bir örnek oluşturacak.

2.5 YILDA BİTİRİLECEK
7 katı bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşacak adliyenin bazı bölümleri ise 20 kata kadar ulaşılabilecek. 83 bin metre kare kapalı otoparka sahip olacak adliyede kadın, erkek ve özürlü olmak üzere 457 tuvalet, 48 yürüyen merdiven ve 450 kişilik bir konferans salonu bulunacak. 2,5 yılda bitecek adliye binasının yapımı için 1 milyon 200 bin metre küp hafriyat yapılacak, 37 bin ton demir, 260 bin metreküp beton kullanılacak. Adliye binasının güvenliği de en yüksek düzeyde mimariye yansıyacak. Yargılanan mahkûm ve tutuklular, eskisi gibi kalabalığın arasından değil gizli bölmelerden geçirilerek duruşma salonlarına alınacak. Binanın içinde hâkim, savcı odaları, ofisler, hizmet odaları, avukat görüşme odaları, konferans salonları bulunacak. Mahkûm otoparktan, savcı da kendi odasından direk duruşma salonuna girebilecek. Yeni adliye binasını yapacak şirketin yönetim kurulu başkanı Süleyman Varlıbaş projenin Bayındırlık Bakanlığı'nın en büyük keşif bedelli ihalesi olduğunu ve temel atma töreninin yakında yapılacağını belirtti.
Haberin fotoğrafları