kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerika sokaklarını cadılar bastı!

Yeni Haber
Dünyanın dört bir köşesinde Cadılar Bayramı kutlandı. Birbirinden ilginç kıyafetler giyen ünlüler ilgi odağı oldu.

DÜNYADAN CADILAR BAYRAMI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

ABD'nin New York kentinde ''34. Geleneksel Cadılar Bayramı Geçidi'' düzenlendi.

Manhattan adasının Greenwich Village bölgesinde 6. Cadde boyunca Spring sokağından başlayan ve 21. Sokak'a kadar devam eden geçide, havanın da iyi olması nedeniyle ilginin büyük olduğu ve New Yorkluların dışında komşu kentlerden de pek çok kişinin katıldığı gözlendi.

Cadılar Bayramı'na özgü ilginç kıyafetlerle binlerce kişini katıldığı geçidi, milyonlarca New Yorklu da televizyonlarının başında canlı yayında izledi.

Geçit töreninin bu yılki temasının ''İhtiras Kanatları'' olduğu, uçmaya ve özgürlüğe duyulan özlemin bu yıl yürüyüşe esin kaynağı olduğu öğrenildi.

Cadılar Bayramı yürüyüşüne katılanlar cadı, hayalet, melek, cin, vampir,şeytan gibi geleneksel kostümler dışında insan ve hayvan iskeletleri, kuşlar, diğer kanatlı hayvan kostümleri, papaz, korsan gibi ilginç kıyafetlerle katıldılar ve ellerinde çeşitli kuklalar taşıdılar.

Hayvan hakları savunucusu bir grubun hayvan kostümleri, kürtaja karşı olan bir başka grubun eli kanlı doktor kostümleri içinde katıldığı yürüyüş sırasında bir grubun da, ABD Başkanı George Bush'un Irak politikasını eleştiren pankartlar taşıdıkları dikkat çekti. Geçit törenine renk katan başlıca grubu ise çeşitli kostümler içindeki pek çok küçük çocuk oluşturdu.

ABD'de 1960 ve 1970'lerin başında daha çok çocukların ilginç kıyafetler giyip mahalle aralarında kapı kapı dolaşarak şeker topladıkları Cadılar Bayramı, giderek büyüklerin de kutladıkları ve temel olarak eğlendikleri bir güne dönüştü.

New York'ta 1973 yılından bu yana her yıl 31 Ekim tarihinde geleneksel Cadılar Bayramı geçidi düzenleniyor.

AA