kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topbaş, dünya belediyelerine başkan oldu

Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı'nın başkanlığına Kadir Topbaş getirildi. Topbaş'ın görev süresi 3 yıl olacak..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) 2. Kongresi'nde oy birliğiyle dünya belediyelerinin başına getirildi. Güney Kore'nin Jeju Adası'nda dört gün süren konseyde, 300'ü aşkın üyenin oy birliğiyle dün eş başkan seçilen Topbaş, Amerikan Kentler Birliği, Çin ve Endonezya Belediyeler Birliği, Filistin Yerel Yönetimler Birliği, Barselona, Bursa, Diyarbakır, Eriha, Kazan, Montreal ve Venedik Belediyeleri gibi çeşitli ülkelerin yerel yönetimlerince aday gösterildi. Topbaş'la birlikte Fransa'nın Paris, Güney Afrika'nın Johannesburg, Ekvator'un Quito ve Çin'in Guangzu Belediye Başkanları da eş başkan olarak yetkilendirildi. Seçildikten sonra bir açıklama yapan Başkan Topbaş, "UCLG yerel yönetimlerin, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve OECD gibi uluslararası kuruluşlar nezdindeki tek meşru temsilcisi" dedi. Topbaş, bugün akşam saatlerinde Türkiye'de olacak.

ÜÇ YIL SONRA SANTİAGO
Her üç yılda bir dünya kongresi düzenlenerek dünyada yerel yönetim alanındaki gelişmelerin değerlendirildiği kongrede, bu yıl yaklaşık 2500 seçilmiş ve atanmış yerel yönetici, akademisyen, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri bir araya geldi. İklim değişikliklerinden, dünya barışına kadar çok sayıda konunun ele alındığı kongrenin üçüncüsü için Şili'nin Santiago kentinde karar kılındı.