kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Modacılardan tam not aldı

Özlem AVCI /MAGAZİN SERVİSİ - Hülya KARABAĞLI
Hayrünnisa Gül'ün, 29 Ekim resepsiyonunda giydiği siyah-beyaz renklerden oluşan saten kıyafeti modacılardan olumlu eleştiri aldı..
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Çankaya Köşk'ünde düzenlenen resepsiyonda gözler ev sahibi olan First Lady Hayrünnisa Gül'ün kıyafetinde idi. Modacı Dilek Hanif'in hazırladığı siyah-beyaz kıyafet modacılardan tam not aldı. Siyah-beyazın uyumunu gözler önüne seren Gül'ün kıyafeti ile ilgili modacı değerlendirmeleri şöyle oldu:

* Canan Yaka: 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna çok uygun, resmi bir kıyafet. Bence renklerin en güzeli olan siyah-beyazı tercih etmesi de çok uygun. Resmi davetlerde tüm hanımlara güzel örnek oldu bu kıyafeti ile.

* Emel Yıldırım: Gayet şık bir elbise. Kolundaki düğmeler, işlemeleri, kemeri ile çok hoş ve çok klas durmuş üzerinde. Kumaşı saten, çok kaliteli duruyor, başlığı da siyahbeyazın uyumu da güzel. Makyajı da dozunda olmuş.

VEKİLLER DE BEĞENDİ
Gül'ün türbanlı kıyafeti AK Parti'nin erkek vekilleri tarafından beğenilirken, kadın vekillerin çoğu "Biz modacı değiliz" diyerek değerlendirme yapmaktan kaçındı. CHP, 'kamusal alan ve laiklik' hatırlatması yaptı. DTP ise, kıyafet üzerinden siyaset yapılmamasını istedi. Gül'ün, resepsiyonda giydiği kıyafetiyle ilgili görüşler şöyle:

* Osman Aslan (AKP): Yıllardır, atalarımızın, ninelerimizin, annelerimizin, yengelerimizin, gelinlerimizin giydiği kıyafeti giymiş. Çok beğendim. Önemli olan kafanın içi.

* Öznur Çalık (AKP): Her zamanki gibi şık ve zarifti.

* Fatma Kurtulan: (DTP): Hiç kimsenin kıyafetiyle ve kıyafetinin üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz.

* Canan Arıtman (CHP): Gül'ün özel yaşantısındaki kişisel tercihlerine son derece saygılıyım. Ancak Cumhurbaşkanlığı, laik Türkiye Cumhuriyetin en üst temsil makamı. Resmi resepsiyonlarda laiklik ilkesine mutlaka uyulması lazım. Cumhurbaşkanlığında siyasi, etnik, dini simgenin kullanılmaması lazım. Ben kendimi dışlanmış hissettim. Folklorik kıyafet giyebilir. Örtünmeyi de bu şekilde çözebilir.
Haberin fotoğrafları