kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seviye sınavı için 10 YTL ödenecek

39. Seviye Belirleme Sınavının (SBS) sorularının müfredata uygunluğunu test etmek için pilot uygulama yapılacak mı? 2008 yılında ilk defa uygulanacak olan SBS sorularının bilimsel anlamda ön değerlendirmesi yapılacak. Bunun için, Aralık ayında en az 150 okulda programların ilk dört aylık bölümlerini kapsayan pilot bir SBS uygulaması yapılarak soru tipleri test edilecek.

40. SBS'nin ÖSS'ye katkısı olacak mı? Öğrenciler ortaöğretimden başlayarak bilinçli olarak yönlendirileceği için temel eğitimlerini almış, ön hazırlığını tamamlamış bir öğrenci kitlesi ÖSS'de ve üniversitede daha başarılı olacak.

41. SBS'nin başvuruları nasıl yapılacak? Aday bankaya sınav ücretini yatırdıktan sonra e-okul sisteminde kayıtlı olduğu için otomatik olarak başvurusu yapılmış olacak.

42. SBS başvuruları ne zaman olacak? Seviye Belirleme Sınavı başvurusu ve ücret yatırma tarihi daha sonra duyurulacak.

43. SBS'den ücret alınacak mı? Seviye Belirleme Sınavı tüm öğrenciler için ücretli olacak, sınav ücreti 10 YTL olarak belirlendi.

44. SBS'de 2828 kapsamındaki öğrencilerden de ücret alınacak mı? 2828 kapsamındaki öğrenciler devlet korumasında Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan öğrenciler olduğu için bunlardan ücret alınmayacak.

45. Seviye Belirleme Sınavı ve OKS kılavuzlarına nasıl erişilebilecek? Kılavuzlar; http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanacak.

46. Seviye Belirleme Sınavı nerelerde yapılacak? Sınav yurt genelinde tüm il merkezleri ile uygun olan ilçelerde yapılacak. Ayrıca; aday olması durumunda bakanlığa bağlı ilköğretim okullarının bulunduğu bazı yurt dışındaki sınav merkezlerinde de yapılabilecek.

47. Yurtdışında okuyan öğrenciler SBS'ye girebilecek mi? Yurtdışında MillEğitim Bakanlığı'na bağlı herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim gören öğrenciler isterlerse seviye belirleme sınavlarına katılabilecektir.

48. Yurtdışında SBS nerelerde yapılacak? Bakanlıkça sınav yapılan Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Cidde, Bakü, Aşgabat ve Taşkent'te yapılacak. Ayrıca öğrenci olması halinde Bakanlığa bağlı ilköğretim okullarının bulunduğu bazı yurtdışı sınav merkezlerinde de yapılacaktır.

49. Yurtdışında SBS yapılmayan ülkelerden sınava katılmak isteyen öğrenciler nerede sınava girecek? Seviye Belirleme Sınavına katılmak isteyen öğrenciler ancak yurtiçi sınav merkezlerinin birinde sınava katılabilecek.