kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Belek'ten sonra Sorgun Ormanı

Veysi SAĞLAM ANTALYA-SABAH
Antalya'daki 600 hektarlık Sorgun Ormanı'nın sonunun da Belek'e benzemesinden korkuluyor. 2 golf sahası ve 2 otel kararı için açılan davayı çevreciler kazandı. Ancak inşaatlar durmadı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Belek'ten sonra Sorgun Ormanı
Belek Ormanları'nda fotoğraflarla gözler önüne serilen ağaç katliamı, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki 600 hektarlık Sorgun Ormanı'nı da gündeme getirdi. Sorgun Ormanı'ndaki endişe, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ormanı, 16 Temmuz 2003 tarihli kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis etmesiyle başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 28 Ocak 2004'te 2 adet 27'şer delikli golf sahası ile 2 adet otel sahası için tahsis kararı aldı. Golf alanlarından biri TURAB turizm firmasına diğeri Dağ turizm firmasına, otel alanları ise Gürok Tur ve Maden A.Ş. ile Telerko Kablo Plastik ve Turizm San. A.Ş.'ye tahsis edildi. Tahsislerin durdurulması için çevreci örgütler ile sivil toplum örgütleri tarafından davalar açıldı. Davalar çevreci örgütlerin lehinde sonuçlandı. Ancak mahkeme kararlarına rağmen otelin biri tamamlanıp hizmete açılırken, diğerinin inşaatı ise sürüyor. Şu anda Sorgun Ormanı'nda toplam 25 otel bulunuyor.

'KARAR YETMEYEBİLİR'
Anayasa Mahkemesi'nin Antalya Barosu'nun açtığı dava sonucunda, turizm için 53 ön tahsisli orman arazileriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararıyla da Sorgun Ormanı'nın da kurtulduğu belirtilmişti. Ancak çevreciler bu kararın bile ormanı koruyamayacağını savunuyor. Side Doğa Gönüllüleri'nden Yaprak Ayşe Avar şöyle konuşuyor: "Bu ormanın bir kısmı SİT alanı ilan edildi. Anayasa Mahkemesi'nin 53 orman arazisiyle ilgili verdiği durdurma kararının da bir yıl sonra yürürlüğe girecek olmasından dolayı da endişeliyiz."
Haberin fotoğrafları